Sean Vink

Afbeelding
Sean Vink
“Mijn ouders hebben mij altijd het gevoel gegeven dat ik vrij ben in de keuzes die ik maak.”
Sean Vink
student leraar Engels

Sean Vink (22) nam het besluit om na het afronden van zijn mbo-studie een tussenjaar te nemen. Op deze manier had hij de tijd om goed na te denken over wat hij wilde studeren. Inmiddels zit hij in zijn tweede jaar van de lerarenopleiding Engels.

Samen brainstormen

“Na het afronden van mijn mbo-opleiding heb ik een tussenjaar genomen. Ik wilde gaan werken en rustig nadenken over mijn studie. Daarin hebben mijn ouders me ook volledig gesteund. Ik wist al vrij snel dat ik iets met mijn Engels wilde doen, omdat dit al een passie van mij was. Ik heb toen samen met mijn vader en moeder gekeken naar wat het beste bij mij zou passen. Via het internet hebben we informatie opgezocht over verschillende opleidingen. We zijn ook samen naar de open dag geweest. Dat vond ik prettig, want mijn ouders stelde vragen waar ik zelf niet zo snel op gekomen was.”

Zoektocht

“Als ik terugkijk op mijn studiekeuzeproces vind ik het fijn dat mijn ouders altijd achter mij hebben gestaan. Zo heeft mijn moeder mij geholpen met de inschrijving, omdat ik niet zo goed wist hoe dat werkte. Voor de rest hadden mijn ouders net zoveel verstand van het hbo als ik. Daardoor moest ik veel dingen uitvogelen. Een studiejaar ziet er anders uit op het hbo in vergelijking met het mbo of het voortgezet onderwijs. Achteraf was het wel fijn geweest als mijn ouders daar ook wat meer van af wisten. Dat had het wat makkelijker gemaakt, maar gelukkig is het nu ook goed gekomen.”

Het verschil maken

“Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om met de lerarenopleiding Engels te starten. Ik hoop naast het lesgeven ook het verschil te maken voor studenten. Als docent wil ik een omgeving creëren waarbij iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. Daarin zijn de docenten bij NHL Stenden ook mijn voorbeelden. Ze zijn niet overdreven streng, maar blijven altijd gefocust op de les. Ze maken tijd voor je als je vragen hebt of als je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek. Dat had ik van tevoren nooit gedacht. Ik weet nog goed toen ik voor de eerste keer de grote hal binnenkwam lopen op school. Ik was bang dat ik een nummer zou worden, maar het tegenovergestelde is gebleken.”

“Ik ben blij met alle keuzes die ik door de jaren heen hebt gemaakt. Het is mede dankzij mijn ouders dat ik een studie volg die echt bij mij past. Ik adviseer iedereen om een opleiding te kiezen op basis van je interesses en niet op basis van hoeveel geld je ermee kan verdienen.”