Ter voorbereiding op de nieuwe onderwijs- en onderzoeksfaciliteit Campus Victoria op Terschelling, wordt alvast samen met lokale partijen gewerkt aan impactvolle onderzoeksthema’s zoals deze. Eerst vanuit de tijdelijke locatie op de bovenetage van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) en uiteindelijk vanuit een iconische kenniscampus op de unieke locatie aan Baai Dellewal, is de intentie.
Van een 50+er kunst-fietsroute tot boomhutten van Terschellinger hout
De eerste twee dagen hebben de studenten, die samen de Community BLØKHAUS vormen, in de Blokhuispoort in Leeuwarden het vraagstuk verkend, ideeën bedacht en prototypes gemaakt. De derde dag hebben de studenten op Terschelling hun ideeën getest en gepitcht richting de opdrachtgevers. De opdrachtgevers waren verrast over de originaliteit en diversiteit van de 26 pitches. Denk aan een blijvende kunst-fietsroute voor 50+ers, een kwaliteitskenmerk ‘Terschelling Eigen’, boomhutten van Terschellinger hout, het oprekken van het toeristenseizoen door een Food Truck Festival in maart of een solo-traveller-verrassingsreis naar het eiland. Alle pitches worden verzameld in een digitaal booklet dat verspreid wordt onder de ondernemers van Terschelling ter inspiratie.
Multidisciplinair samenwerken aan een levensechte opdracht
De deelnemende studenten waren vanuit verschillende minoren betrokken bij deze opdracht, namelijk Future Design Playground van de opleiding Communication & Multimedia Design, Future Ready Business van de opleiding International Business Administration, Sustainable Society van de Thorbecke Academie en Neuromarketing van Commerciële Economie. Samen hebben ze ervaring opgedaan met multidisciplinair samenwerken aan een complex levensecht toekomstvraagstuk. Een vraagstuk dat buiten de oplossingsscope ligt van een enkele student, van een enkel vakgebied, en van een enkele oplossing. Een goede oefening voor het latere leven na de studie, waar complexe vraagstukken monodisciplinair denken ontstijgen. Het multidisciplinair samenwerken zorgt voor een unieke kijk op uitdagingen en oplossingen en is één van de speerpunten van design based education, het onderwijsconcept van NHL Stenden.