Basisschool st. Michael winnaar FIRST® LEGO League Regiofinale Leeuwarden bij NHL Stenden

dinsdag 03 december 2019

Afgelopen zaterdag 30 november vond de regiofinale plaats van de FIRST® LEGO League bij NHL Stenden in Leeuwarden. Na een spannende dag vol robotbattles met LEGO MINDSTORMS®, pitches voor de jury over een maatschappelijk probleem en het presenteren van het team, zijn de winnaars bekend. In totaal namen er 18 teams deel aan de wedstrijd, maar slechts één team wist een plekje te bemachtigen voor de Benelux Finale. Namens NHL Stenden wensen wij hen veel succes en hopelijk winnen ze uiteindelijk een ticket om naar Amerika te gaan.

nhl-stenden-first-lego-league-2019

De uitslag:

Champions Award
Stormbouwer Basisschool st. Michael uit Harlingen
(Overall winnaars en gaan door naar de Benelux finale op 25 januari 2020 in Breda)

Innovatie Award (nominatie)
Metropolis van @forum Leeuwarden.
Dit betreft een uniek idee, uitgewerkt in een onderzoek en projectvoorstel, wat het waard is om verder onderzocht te worden. Dit team maakt kans om alsnog deel te nemen aan de Benelux Finale.

Winnaar finale op de tafel
City Improvers Csg Ulbe van Houten, St Annaparochie.
Deze “Finale op de tafel” is een officieuze wedstrijd na de reguliere wedstrijdrondes, waarbij alleen de punten op de wedstrijdtafel gelden. De vier besten strijden dan in een halve finale en een finale.

Rookie Award (beste startend team)
Bornlegio van Bornogo, Heereveen
Het beste team dat voor de eerste keer meedoet.

Doorzetters Award Tripple unit
Simon Vestdijk Harlingen.
Een team dat ondanks tegenslagen toch vol doorging met de wedstrijden. De robot was vanochtend gereset, het team moest in de ochtend helemaal over nieuw beginnen.

Robot prestatie. Beste score tijdens de wedstrijd
City improvers Ulbe van Houten, Sint annaparochie.
Dit is de prijs voor de hoogste score op de wedstrijdtafel tijdens de reguliere wedstrijdrondes.

Core values
Tecta Artes Csg Ulbe van Houten, St Annaparochie.
Dit betreft jurering in de loop van de hele dag, waarbij gelet wordt op zaken als Teamwork, Collegialiteit, Sportiviteit, Team-identiteit e.d.

Robot Ontwerp
City Eagles  van CSG Comenius, Leeuwarden
Dit betreft jurering van de robot op alle technische aspecten, van software tot mechanica. Innovatie is hierin een belangrijk onderdeel, evenals het proces van totstandkoming van de robot.

Project Award. (onderzoeksopdracht)
Metropolis van @forum, Leeuwarden
Dit betreft een probleemonderzoek binnen het thema City Shapers en een mogelijke oplossing in de vorm van presentatie en maquette. Meer over dit thema: https://www.globalshapers.org/impact/themes/shaping-my-citys-future