logos_first_lego_league_friesland_002

FIRST LEGO League voor jeugd Friesland gaat door

woensdag 30 september 2020

Sinds een aantal jaren organiseren NHL Stenden hogeschool, ROC Friese Poort en CSG Liudger samen het project FIRST LEGO League. Hoewel de voorbereidingen normaal gesproken al in volle gang zijn, was het nu nog even spannend vanwege corona. Maar een hele opluchting voor alle honderden jongeren die elk jaar mee doen: ook in 2021 zal er een finale plaatsvinden van de FIRST LEGO League in Friesland. Het thema van dit jaar is: REPLAY waarbij leerlingen worden uitgedaagd oplossingen te bedenken rondom sport en technologie.

first_lego_league_leeuwarden

Met het oog op het coronavirus, heeft de organisatie van de FIRST LEGO League Friesland besloten om het project FIRST LEGO League komend schooljaar anders vorm te geven. Dit betekent geen grote regiofinales in Drachten en Leeuwarden zoals afgelopen jaar, maar wel een uitdagend onderwijsproject met aangepaste, kleinere finales. Met dit project geven scholen invulling aan de lessen Wetenschap en Technologie (basisonderwijs) of Onderzoek en Ontwerpen (voortgezet onderwijs). Het project zal ook dit jaar aansluiten bij de doelstellingen van FIRST LEGO League. Naast techniekpromotie gaat het daarbij o.a. om jongeren leren programmeren, samenwerken, presenteren en oplossingsgericht werken. Bij het project FIRST LEGO League staat ieder jaar een ander thema centraal. Dit jaar is het thema: REPLAY. De leerlingen worden uitgedaagd om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom sport en technologie. De winnaars uit Friesland strijden om de beker in de Benelux finale, waarna zij doorgaan naar een wereldwijde finale. Bij de nieuwe opzet staan de veiligheid van de deelnemers en organisatie voorop.  

Aanmelden

Basis- en voortgezet onderwijs scholen die geïnteresseerd zijn kunnen zich tot en met 5 oktober 2020 aanmelden via victor.peters@nhlstenden.com. De online kick-off zal eind oktober / begin november plaatsvinden. De finale zal in de eerste helft van februari 2021 plaatsvinden op vier verschillende dagdelen. Meer informatie, waaronder specifieke data, volgt na aanmelding.