NHL Stenden staat met het Inno-Quarter project op Dutch Design Week

maandag 21 oktober 2019

NHL Stenden Hogeschool staat van 19 t/m 27 oktober met het lectoraat Open Innovatie op de Dutch Design Week. De Dutch Design Week is een jaarlijks terugkomend event waar meer dan honderdduizenden bezoekers op afkomen. Het lectoraat presenteert deze keer het Inno-Quarter project. Een door het ontwikkelingsfonds Interreg Europe gesteund project dat festivals inzet om innovatie te versnellen. Het lectoraat Open Innovatie onderzoekt hierbij de vraag hoe en waarom festivals als Living Labs kunnen functioneren.

Als invulling van de expositie hebben NHL Stenden studenten samen met de onderzoekers van het lectoraat een installatie gemaakt die communiceert hoe festivals kunnen dienen als broedplaats en testplek voor duurzame innovatie. De installatie is met behulp van verschillende technieken gemaakt, onder andere lasersnijden, 3D printen en grafisch ontwerp. Als concreet voorbeeld staat DORP op Welcome to the Village centraal: een innovatiedorp in Leeuwarden waar onder andere studenten van NHL Stenden en TU Delft, kunstenaars, young professionals en vele andere creatievelingen duurzame projecten bedenken, ontwikkelen en op het festival te testen. Een mooi voorbeeld hoe interdisciplinair aan real life vraagstukken kan worden gewerkt volgens een design-based principe. De stappen die op de installatie te zien zijn, zijn vergelijkbaar met de stappen van NHL Stenden’s nieuwe onderwijsconcept: Design Based Education.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden? De installatie is van 19 t/m 27 oktober te zien op één van de hoofdlocaties van de Dutch Design Week: het Klokgebouw. De installatie is onderdeel van de tentoonstelling Landscape of Applied Design Research, waar het lectoraat Open Innovatie samen met andere ontwerponderzoek gerichte lectoraten exposeert: het Network of Applied Design Research.