Veel belangstelling voor Topopleidingen en Ad’s NHL Stenden

maandag 18 november 2019

NHL Stenden Hogeschool verwelkomt recordaantal studiekiezers op eerste Open Dag van het studiejaar

Op zaterdag 16 november kwamen ruim 8000 studiekiezers naar de eerste Open Dag van dit studiejaar van NHL Stenden Hogeschool. Een recordaantal bezoekers voor de hogeschool die een top-3 notering kreeg in de Keuzegids HBO 2020. Veel bezoekers wisten dan ook de Topopleidingen te vinden met opvallend veel belangstelling voor de Associate Degrees.

Veel animo voor tweejarige opleidingen: de Associate Degree

Naast de top-3 notering in de Keuzegids Hbo 2020 wordt ook het nieuwe opleidingsaanbod gezien als verklaring voor de hoge opkomst. Bijvoorbeeld de Associate Degrees (Ad) Online Contentcreator en Creative Media Professional. Patrick Bemelmans, academiedirecteur Communication & Creative Business: “Studiekiezers én ouders stellen vaak kritische vragen over de baankansen van onze opleidingen. Het is heel prettig dat ik ze dan kan geruststellen: onze nieuwe Ad-opleidingen zijn ontwikkeld samen met het werkveld en de mbo scholen. Dit zorgt ervoor dat onze studenten gewild zijn en vaak direct na hun opleiding aan het werk kunnen.”
Deze tweejarige praktijkgerichte studievorm wordt vooral aantrekkelijk bevonden door mbo’ers die willen doorstuderen. De opleiding Ad Online Contentcreator startte vorig jaar met 12 studenten; dit jaar is dat aantal gegroeid naar 53 nieuwe studenten. Marijn de Jong, coördinator van de Ad. ”We hebben ons opleidingsprogramma samengesteld in nauwe samenwerking met het werkveld. Onze studenten leren hierdoor precies de vaardigheden waar het werkveld op zit te wachten.”

Een goede kennismaking

Met het nieuwe aanbod meegerekend, konden toekomstige studenten met meer dan 150 opleidingen kennismaken op de locaties Leeuwarden, Emmen, Meppel, Groningen en Amsterdam.

In de loop van het studiejaar organiseert NHL Stenden nog meer voorlichtingsevenementen, zoals het Proefstuderen op donderdag 12 december. Op deze dag lopen scholieren mee met de opleiding van hun keuze. Jetske Nieuwenhuis, studiekeuzeadviseur NHL Stenden: “Als iemand zeker wil weten of een studie bij hem of haar past, dan is Proefstuderen een heel logische volgende stap om te zetten.”