Studiekeuze Q&A

Een studie kiezen kan best lastig zijn en er komen, zeker met de ontwikkelingen rondom het coronavirus, veel vragen bij kijken. Of je nu als ouder een kind hebt dat voor het eerst gaat studeren, of zelf op zoek bent naar meer informatie rond het starten van je studie, wij zetten de meest actuele informatie voor je op een rij.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met StudentInfo.

Whatsapp
06 13579931 (werkdagen 9:30 - 16:30 uur)

Telefoon
088 991 7000

Inschrijven per februari

Het is tot en met 31 januari 2022 mogelijk om via Studielink een verzoek tot inschrijving te doen voor het instroommoment 1 februari 2022.

Aangepaste toelatingseisen i.v.m. corona

Kijk voor informatie over aangepaste toelatingseisen i.v.m. corona op deze pagina.

Ik heb nog geen idee wat ik wil studeren. Wat kan ik nu het beste doen?

Ben je op zoek naar een voltijd studie, maar heb je nog geen idee? Neem een kijkje op de pagina over studiekeuze om te zien wat jouw vervolgstappen kunnen zijn.

Heb je interesse in een deeltijd of duale opleiding? Op de pagina van  je voorkeursopleiding vind je een contactpersoon. Zij helpen je graag persoonlijk verder. Twijfel je nog tussen meerdere studies? Dan kun je ook contact opnemen met ons studieadviescentrum, daar zitten onze studiekeuze adviseurs voor je klaar!

Doe je momenteel een  mbo-4 studie, dan kun je deze pagina raadplegen.

Ik twijfel tussen meerdere opleidingen. Wat kan ik het beste doen?

Neem als je twijfelt vast een kijkje op deze pagina om te zien wat jouw vervolgstappen kunnen zijn. Of schrijf je vast online in voor één van onze (online) evenementen. Als je je aanmeldt houden we je op de hoogte van een vervangende datum of een alternatief evenement.

Voor een deeltijd of duale studie kan je hier alle evenementen bekijken. Schrijf je alvast in voor deze (online) evenementen. Als je je aanmeldt brengen we je als eerste op de hoogte van het programma.

Ik heb een vraag over een opleiding, bij wie kan ik terecht?

Heb jij een vraag over de opbouw van de studie, begeleiding of bijvoorbeeld over de mogelijkheden van stages en beroepen?  Neem dan contact op met de opleiding via een contactformulier. Deze is te vinden op de opleidingspagina van jouw toekomstige opleiding.

Heb je een vraag over een deeltijd of duale opleiding? Dan kun je via de website, op de pagina van je voorkeursopleiding, een contactpersoon vinden. Zij helpen je graag persoonlijk verder.

Welke begeleiding kan ik als student straks verwachten?

Als student heb je een studiecoach die je ondersteunt bij je studievoorgang. Dit is afhankelijk van de variant waarin je je studie volgt, een studieloopbaanbegeleider (SLB’er), docent of studiecoach.

Je kunt met persoonlijke omstandigheden altijd bij het decanaat terecht. Bijvoorbeeld als mantelzorger, topsporter of als je ondersteuning zoekt bij het omgaan met een functiebeperking zoals dyslexie/dyscalculie, AD(H)D, ASS of bij lichamelijke of psychische klachten. De studentendecaan zoekt samen met jou naar een persoonlijke oplossing.

Het studieadviescentrum geeft studiekeuzebegeleiding aan toekomstige studenten, bij twijfel en/of vragen over een vervolgstudie. Bij het studieadviescentrum kan je ook terecht met vragen over een deeltijd of duale studie.

Tijdens de studie krijg je uiteraard ook begeleiding van je docent of studiecoach om zo je studie optimaal aan te passen aan je werk en privésituatie.

Als student kun je ook altijd terecht bij Student info, het algemene informatiepunt voor alle studenten.

 

Heb je nog andere vragen, of is iets je niet duidelijk? Neem dan contact op met de Centrale Student Administratie via csa@nhlstenden.com