Studiekeuze Q&A

Een studie kiezen is niet niks en er komen, zeker met de ontwikkelingen rondom het coronavirus, veel vragen bij kijken. Of je nu als ouder een kind hebt dat voor het eerst gaat studeren, of zelf op zoek bent naar meer informatie voor je toekomstige studentenleven, wij zetten de meest actuele informatie voor je op een rij.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met StudentInfo.

Whatsapp
06 13579931 (werkdagen 9:30 - 16:30 uur)

Telefoon
088 991 7000

Welke inschrijfdatum moeten we hanteren om in september te kunnen starten?

In verband met de ontwikkelingen omtrent het coronavirus gelden er versoepelde maatregelen voor instroom september 2020/2021. De inschrijfdatum is verschoven van 1 mei naar 1 juni. Studies die een selectietermijn hanteren, verlengen deze naar 15 mei 2020.

Studeer je momenteel op mbo niveau 4 en heb jij door de omstandigheden nog niet alle vakken behaald of je stage niet kunnen afronden? Schrijf je dan wel vast in. Dan heb je tot januari 2021 de tijd om het diploma alsnog te halen. Uitschrijven kan altijd.

Voor mijn opleiding geldt een selectieprocedure. Hoe gaat dit nu?

Studies die een selectietermijn hanteren, verlengen deze naar 15 mei 2020.

Ik heb nog geen idee wat ik wil studeren. Wat kan ik nu het beste doen?

Neem vast een kijkje op de pagina over studiekeuze voor als je nog geen idee hebt, om te zien wat jouw vervolgstappen kunnen zijn.

Ik twijfel tussen meerdere opleidingen, maar kan nu geen fysiek evenement bezoeken. Wat kan ik het beste doen?

Neem als je twijfelt vast een kijkje op de pagina ‘Hulp bij studiekeuze’ om te zien wat jouw vervolgstappen kunnen zijn. Of schrijf je vast online in voor één van onze evenementen. Als je je aanmeldt houden we je op de hoogte van een vervangende datum of een alternatief evenement.

Ik heb een vraag over een opleiding, bij wie kan ik terecht?

Heb jij een vraag over de opbouw van de studie, begeleiding of bijvoorbeeld over de mogelijkheden van stages en beroepen?  Neem dan contact op met de opleiding via een contactformulier. Deze is te vinden op de opleidingspagina van jouw toekomstige opleiding.

Welke begeleiding kan je als student verwachten?

Als student heb je een studieloopbaanbegeleider (SLB’er) die je ondersteunt bij je studievoortgang.

Je kunt met persoonlijke omstandigheden altijd bij het decanaat terecht. Bijvoorbeeld als mantelzorger, topsporter of als je ondersteuning zoekt bij het omgaan met een functiebeperking zoals dyslexie/dyscalculie, AD(H)D, ASS of bij lichamelijke of psychische klachten. De studentendecaan zoekt samen met jou naar een persoonlijke oplossing.

Het studieadviescentrum geeft studiekeuzebegeleiding aan toekomstige studenten, bij twijfel en/of vragen over een vervolgstudie. Op de pagina Hulp bij studiekeuze vind je hierover meer informatie.

Als student kun je ook altijd terecht bij Student info, het algemene informatiepunt voor studenten.