Afbeelding
cur-gezinscoach
Afbeelding
cur-gezinscoach

Gezinscoach

Start in
september & oktober
Locatie
Meppel & n.t.b.
Lesdag
Maandag

Wil je als ambulant werker beter worden in het begeleiden van gezinnen met complexe problemen? Speciaal voor ambulant werkers, jeugdhulpverleners en andere professionals in de welzijnssector is er de cursus gezinscoach. 

  • Je ontwikkelt jezelf in slechts vijf lesdagen, verspreid over enkele maanden. 
  • Je leert in de praktijk, met opdrachten die direct toepasbaar zijn in je eigen werksituatie.
  • Je gebruikt lesstof die is afgestemd op de landelijk gebruikte -methodiek.
  • Je volgt een geregistreerde cursus bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

 

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
oktober & september
Locatie
n.t.b. & Meppel
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Maandag
Incompany
Ja

Wat staat je te wachten?

De cursus richt zich op laagdrempelige hulp aan gezinnen met bijvoorbeeld opvoedkundige, relationele en gezinsproblemen. Je leert over de verschillende rollen als gezinscoach en hoe je een werkrelatie kunt aangaan en hierdoor verandering kunt stimuleren. Afsluitend lever je een eindproduct in waarin je aan de hand van een video opname van een gesprek met cliënten reflecteert op jezelf in de functie van gezinscoach.

In de praktijk 

Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van de cursus Gezinscoach: jouw werkplek is ook jouw leeromgeving. Je maakt opdrachten die direct toepasbaar zijn in je eigen werksituatie en werkt op basis van je eigen casuïstiek.

Relatie met de IAG-methodiek

Deze cursus bevat elementen uit de IAG-methodiek: deze methodiek wordt ontwikkeld, uitgevoerd en getraind vanuit een landelijk IAG platform met een groot aantal uitvoerende organisaties en opleidingen. Deelnemers maken kennis met het 'IAG Reflectiemodel', een reflectie instrument dat door het Opleidingscentrum Gezondheid en Welzijn is ontwikkeld.  

jeugdhulpverleners

Opleidingscentrum Gezondheid & Welzijn

De cursus Gezinscoach wordt gegeven door het Opleidingscentrum Gezondheid & Welzijn. Dé plek waar professionals uit de zorg- en welzijnssector terecht kunnen om zichzelf verder te ontwikkelen binnen hun vakgebied. Het aanbod bestaat uit trainingen van enkele dagen tot aan post-hbo-opleidingen en incompany-trajecten.

Bekijk het aanbod

Afbeelding
Stichting Kwaliteitskader Jeugd

Registratie bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

De cursus staat geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Hierdoor kun je zeker zijn van de kwaliteit van deze cursus.

Afbeelding
IAG reflectiemodel producten bestellen

Producten IAG reflectiemodel

Bij het IAG Reflectiemodel zijn diverse producten te bestellen.