Afbeelding
cur-gezinscoach
Afbeelding
cur-gezinscoach
Cursus

Gezinscoach

Wil jij werken met gezinnen die kampen met meervoudige problemen, zodat ze zelfstandig hun gezin en leven kunnen stabiliseren? Volg de cursus gezinscoach om ze te begeleiden.
Start in
mei & september
Locatie
Meppel & n.t.b.
Lesdag
Vrijdag & Donderdag

Wil je als ambulant werker beter worden in het begeleiden van gezinnen met complexe problemen? Speciaal voor ambulant werkers, jeugdhulpverleners en andere professionals in de welzijnssector is er de cursus gezinscoach. 

  • Je ontwikkelt jezelf in slechts vijf lesdagen, verspreid over enkele maanden. 
  • Je leert in de praktijk, met opdrachten die direct toepasbaar zijn in je eigen werksituatie.
  • Je gebruikt lesstof die is afgestemd op de landelijk gebruikte -methodiek.
  • Je volgt een geregistreerde cursus bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

 

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
mei & september
Locatie
n.t.b. & Meppel
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Vrijdag & Donderdag
Incompany
Ja

Wat staat je te wachten?

De cursus richt zich op laagdrempelige hulp aan gezinnen met bijvoorbeeld opvoedkundige, relationele en gezinsproblemen. Je leert over de verschillende rollen als gezinscoach en hoe je een werkrelatie kunt aangaan en hierdoor verandering kunt stimuleren. Afsluitend lever je een eindproduct in waarin je aan de hand van een video opname van een gesprek met cliënten reflecteert op jezelf in de functie van gezinscoach.
 

In de praktijk 

Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van de cursus Gezinscoach: jouw werkplek is ook jouw leeromgeving. Je maakt opdrachten die direct toepasbaar zijn in je eigen werksituatie en werkt op basis van je eigen casuïstiek.

IAG-methodiek

NHL Stenden Hogeschool is deelnemer in de landelijke participantengroep van de IAG-methodiek, samen met 20 instellingen en 3 andere hogescholen. We zijn nauw verbonden bij de doorontwikkeling van de IAG-methodiek en dragen bij aan het concept ‘elk jaar bewezen beter’.

Relatie met de IAG-methodiek

Deze cursus bevat elementen uit de IAG-methodiek: deze methodiek wordt ontwikkeld, uitgevoerd en getraind vanuit een landelijk IAG platform met meer dan 30 instellingen en 4 andere hogescholen. 

jeugdhulpverleners

Opleidingscentrum Gezondheid & Welzijn

De cursus Gezinscoach wordt gegeven door het Opleidingscentrum Gezondheid & Welzijn. Dé plek waar professionals uit de zorg- en welzijnssector terecht kunnen om zichzelf verder te ontwikkelen binnen hun vakgebied. Het aanbod bestaat uit trainingen van enkele dagen tot aan post-hbo-opleidingen en incompany-trajecten.

Bekijk het aanbod

Registratie

De cursus Gezinscoach is een geregistreerde cursus bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) voor 48 punten.

Afbeelding
SKJ