Afbeelding
Man in gesprek met een vrouw
Afbeelding
Man in gesprek met een vrouw
Cursus

Jeugd- en Gezinsprofessional

Wil jij bijdragen aan betere zorg in de jeugdhulp en jeugdbescherming? Haal dan jouw SKJ-registratie met deze opleiding.
Start in
november
Locatie
Leeuwarden
Lesdag
Woensdag

Wil jij je kunnen registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)? Dan is deze Post-hbo Jeugd- en gezinsprofessional écht iets voor jou! Als geregistreerde jeugdprofessional kun je aantonen dat je een bijdrage levert aan betere zorg voor cliënten in de jeugdhulp en jeugdbescherming. Wij bieden hiervoor een passende scholing die je kunt combineren met je werk.

  • NHL Stenden hogeschool is door SKJ gemachtigd om een HSAO certificaat Jeugd- en gezinsprofessional af te geven waarmee je je kunt registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
  • In de praktijk werk je aan leeruitkomsten die direct toepasbaar zijn in je eigen werksituatie.
  • Het traject omvat twee blokken van 8 weken.

Je maakt kennis met en je verdiept je in het domein jeugd. Het doel is dat jij aan het einde van de scholing een pakket aan kennis en vaardigheden hebt, zodat jij als geregistreerd professional kunt werken in het jeugddomein. De aangeboden scholing is gebaseerd op de bouwstenen van het Landelijk opleidingsprofiel Sociaal Werk. Je werkt samen met groepsgenoten aan leeruitkomsten in een leeromgeving. Met de leeruitkomsten toon je aan dat je het benodigde niveau hebt en of je in aanmerking komt voor het certificaat. 

Studiekenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
november
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 - 6 maanden
Opleidingstype
Post-hbo
Lesdag
Woensdag

Loopbaan en toekomst

De opleiding biedt je na succesvolle afronding de mogelijkheid om je te registeren als jeugd- en gezinsprofessional. Voor veel functies in de jeugdzorg is deze registratie een vereiste.

Er is een aantal functies in de jeugdzorg die alleen uitgevoerd mogen worden door jeugd- en gezinsprofessionals met een SKJ-registratie. Bijvoorbeeld alle functies waarbij je te maken hebt met complexe, meervoudige problematiek, het voorkomen van crises en alle situaties waarin sprake is van bedreiging in de ontwikkeling van jeugdigen en waar beschermende maatregelen nodig zijn.

Je kunt denken aan functies als gezinsvoogd, jeugdprofessionals binnen Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming, Ambulante gezinsbegeleiding en groepsbegeleider op behandelgroepen voor jongeren met complexe problematiek.

Kwaliteitsregister Jeugd

Afbeelding
SKJ