Afbeelding
Man in gesprek met een vrouw
Afbeelding
Man in gesprek met een vrouw

Jeugd- en Gezinsprofessional

Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Lesdag
Woensdag

Als jij je wilt kunnen registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) dan is deze post-hbo Jeugd- en gezinsprofessional écht iets voor jou! Als geregistreerde jeugdprofessional kun je aantonen dat je een bijdrage levert aan betere zorg voor cliënten in de jeugdhulp en jeugdbescherming. 

  • Je werkt in de praktijk aan leeruitkomsten die je direct kunt toepassen in je eigen werksituatie.
  • Je ontwikkelt je verder met een post-hbo cursus. Dat kan naast je huidige werk.
  • NHL Stenden hogeschool is door SKJ gemachtigd om een HSAO-certificaat Jeugd- en gezinsprofessional af te geven waarmee je je kunt registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
  • Het traject omvat twee blokken van 8 weken.

Kenmerken

Diploma
Certificaat
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
6 - 12 maanden
Opleidingstype
Cursus
Lesdag
Woensdag
Incompany
Ja

Wat staat je te wachten?

Je maakt kennis met en verdiept je in het domein jeugd. Aan het eind van de scholing heb jij een pakket aan kennis en vaardigheden waarmee jij als geregistreerd professional kunt werken in het jeugddomein. De aangeboden scholing is gebaseerd op de bouwstenen van het Landelijk opleidingsprofiel Sociaal Werk. Je werkt samen met groepsgenoten aan leeruitkomsten in een leeromgeving. Met de leeruitkomsten toon je aan dat je het benodigde niveau hebt en of je in aanmerking komt voor het certificaat.
 

Loopbaan en toekomst

Na succesvolle afronding van de opleiding Jeugd- en gezinsprofessional, kun je je registreren als professional in de jeugd- en gezinszorg. Deze registratie is een vereiste voor veel functies binnen dit werkveld. Het is noodzakelijk voor functies waarbij je te maken krijgt met complexe en meervoudige problemen, het voorkomen van crises, en situaties waarin de ontwikkeling van jongeren bedreigd wordt en beschermende maatregelen vereist zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan functies als gezinsvoogd, jeugdprofessional bij Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming, Ambulante gezinsbegeleider, en groepsbegeleider op behandelgroepen voor jongeren met complexe problematiek.

Kwaliteitsregister Jeugd

Afbeelding
SKJ