Ervaringsverhaal Ad duaal Logistiek en Economie - Albert Pieter Ferbeek

Albert Pieter Ferbeek

Albert Pieter Ferbeek (22) werkt bij Van der Werff Logistics in Heerenveen als Assistant Warehouse Manager. Hij begon in september 2020 met de Ad Logistiek en Economie om door te kunnen groeien in zijn vak. Hij hoopt na de opleiding de stap naar Warehouse Manager te kunnen maken, waarbij meer verantwoordelijkheid en taken horen.

Foto Ervaringsverhaal Albert Pieter Ferbeek Ad duaal Logistiek en Economie

”Op mijn werk hebben ze ook meteen wat aan mijn opleiding”

Warehouse-werkzaamheden

“Elke dag is anders in de logistiek. Ik werk nu net een halfjaar bij Van der Werff Logistics. Wij ontzorgen klanten in hun opslagbehoefte voor bijvoorbeeld grondstoffen. Het is dus belangrijk dat alles in orde is. Als Assistant Warehouse Manager kijk ik voor bepaalde klanten of de aanlevering naar de fabrieken goed loopt. De jongens komen lossen en ik controleer of alles klopt. Mocht er iets fout gaat, dan klopt de klant bij mij aan ja, maar het loopt gelukkig allemaal goed.”

Leren en groeien

“Het begon voor mij met een bijbaantje in de Poiesz in Sneek als order picker. Van daaruit ben ik steeds verder gegroeid in de logistiek. Ook rondde ik mijn mbo Supervisor-opleiding af. Mijn insteek was altijd om verder te gaan in het hbo en met deze opleiding bij NHL Stenden kan ik straks mijn functie nog beter vervullen. Hopelijk kan ik straks doorgroeien naar Warehouse Manager. Mijn leidinggevende vindt het in ieder heel positief dat ik doorstudeer. De projecten die ik voor school doe, kan ik toepassen op mijn werkplek, dus op mijn werk hebben ze er ook meteen iets aan.”

Warehousemanagementsysteem

“Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig met de implementatie van een warehousemanagementsysteem. Daar wil ik graag bij betrokken zijn, dus ik kijk naar de proceskant. Bijvoorbeeld hoe je dat inricht en implementeert. Ook vind ik het fijn om me bezig te houden met de vertaling naar de medewerkers die ermee moeten werken. Dit hele traject kan ik bovendien als bewijsvoering gebruiken voor de opleiding. Op school krijg je de theorie en dat pas je meteen toe op je werk. Dat is het mooie van deze studie: het is gericht op die combinatie.”

Gat in de markt

“Deze module zijn we bezig om zelf een product te verzinnen. Ook denken we na over hoe je dat in de markt kunt zetten. Het zou ook een dienst kunnen zijn bij Van der Werff. Ik heb nu ook al een idee voor later: straks mag je Amsterdam waarschijnlijk niet meer in met vrachtwagens die op fossiele brandstoffen rijden. Ik heb daar een interessante oplossing voor bedacht, maar dat kan ik hier natuurlijk beter nog niet zeggen! Deze ontwikkelingen vind ik zo mooi aan de logistiek. Het is dynamisch en Nederland is een belangrijke speler. De innovaties volgen elkaar op en daar wil ik aan bijdragen. Ik blijf zeker werken in deze sector.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Ad duaal Logistiek & Economie.