Anniek Bruins

docent Chemie

Anniek Bruins is docent Chemie, één van de twee opleidingen binnen de studierichting Life Science. De kracht van de opleiding zit volgens haar in de brede basis en de kleinschalige aanpak.

kantine

”“Blijkt dat je toch Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek interessanter vindt, dan kun je zonder vertraging overstappen”

“Kies je voor de opleiding Chemie aan NHL Stenden, dan word je breed opgeleid in het laboratoriumonderzoek, met goede baankansen. Naast chemie krijg je een basis van biologie: in de eerste 1,5 jaar krijg je onderwijs in beide richtingen. Op die manier kun je een weloverwogen keuze maken voor wat jou ligt. In het tweede jaar maak je de definitieve keuze voor Chemie of Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek. Blijkt dan dat je toch de andere studierichting interessanter vindt, dan kun je nog zonder vertraging overstappen.”

Specialiseren

“Later in de opleiding specialiseer je je nog verder aan de hand van een minor. Je kiest bijvoorbeeld voor onderzoek naar duurzame kunststoffen met de minor Sustainable Polymers, of als je uiteindelijk scheikundedocent wilt worden volg je een onderwijsminor. We begeleiden je goed in die ontwikkeling en met behulp van de minor, je stage en het afstuderen maak je zo eigen keuzes die jou een uniek profiel geven. Het is mooi om studenten dan te zien groeien: je komt vaak net van het voortgezet onderwijs of het mbo als je hier begint, en na vier jaar ben je klaargestoomd tot een volwaardig werknemer die het werkveld in kan.”

“Kies je voor de opleiding Chemie aan NHL Stenden, dan word je breed opgeleid in het laboratoriumonderzoek, met goede baankansen”

Meteen het lab in

“Vanaf de eerste dag van de opleiding ga je aan de slag in onze laboratoria. Je leert alles over veiligheid en werkt meteen met labjas en bril, want als je met chemicaliën werkt, is het belangrijk dat je dat veilig doet. Je leert hoe je iets goed afweegt, welk glaswerk je daarbij gebruikt, en je krijgt een stukje statistiek mee. Het laboratorium voor basisvaardigheden is te vinden in het Drenthe College, aan de andere kant van onze parkeerplaats. Ook in ons eigen gebouw kun je praktisch aan de slag in My Concept, een atelier met een theorieruimte en praktijkruimte. Hier vind je labtafels met microscopen, chemische apparatuur, fermentoren en een zuurkast, en je kunt er zelf aan de slag met jouw projecten. Daarnaast hebben we een kunststoflaboratorium waar je zelf materialen kunt maken, testen en 3D-printen. Tot slot hebben we een lab op het bedrijventerrein EMMTEC. Daar zit je echt op de werkvloer en leer je hoe je professioneel te werk gaat.”

Persoonlijk onderwijs

“Deze opleiding aan NHL Stenden staat hoog aangeschreven: er wordt goed onderwijs gegeven, met persoonlijke aandacht voor de student. Ik werk op de locatie in Emmen, een prettige, kleine school. Die kleinschaligheid is vaak een van de redenen dat studenten voor deze hogeschool kiezen. De kracht zit in het persoonlijke contact: je kunt docenten altijd bereiken, je loopt gewoon even bij ze binnen.”