Annoeska Kuppens (30)

Afbeelding
sfeerfoto rengerslaan 8 trap
“Het zijn de korte contacten buiten de les of de momenten wanneer ineens het kwartje valt. Kleine cadeautjes noem ik dat.”
Annoeska Kuppens (30)
Student deeltijdopleiding Leraar Engels

student deeltijdopleiding Leraar Engels

“Energie die ik in mijn studie steek, krijg ik dubbel en dwars terug”

Annoeska Kuppens (30) is docent Engels aan SG Newton in Hoorn en is tweedejaarsstudent aan de deeltijdopleiding Leraar Engels.

Inleven voor de klas

“Al mijn hele leven roept iedereen dat ik docent moet worden. Maar hoe vaker dat tegen me gezegd werd, hoe groter mijn motivatie om iets heel anders te gaan doen. Ik koos voor Musicaltheater in Tilburg. Maar het onderwijs bleef aan me trekken. In 2013 begon ik als beroepenvoorlichter. Voor deze voorlichtingen op middelbare scholen werd een acteur gevraagd. Je moet je namelijk goed kunnen inleven in een beroepssector om eerlijk alle kanten van het beroep te kunnen belichten. Zo stond ik uiteindelijk dus toch voor de klas.”

Fris en fruitig

“Ik heb mijn musicalstage in Amerika gedaan. Daar ontdekte ik dat ik best goed Engels spreek. En voor de klas staan beviel me uitstekend. Eén en één is twee. Zo ontstond het idee om te starten met de deeltijdopleiding Leraar Engels. Ik woon net boven Alkmaar, maar kies bewust voor de NHL omdat de colleges hier verdeeld zijn over twee dagen. Ik ken mezelf: er blijft meer kennis hangen wanneer ik fris begin aan een les. De NHL past bij mijn manier van leren.”

Kleine cadeautjes

“Ik sta sinds dit jaar als docent voor de klas. Dat is vrij pittig. Lesgeven maar ook lessen voorbereiden en toetsen nakijken kost veel energie. Energie die ik dubbel en dwars terugkrijg van mijn leerlingen. Het zijn de korte contacten buiten de les, waarin ze je iets persoonlijks vertellen of de momenten tijdens de les wanneer ineens het kwartje valt. Kleine cadeautjes noem ik dat. Zolang je die bijzondere momenten als docent kunt blijven zien, is er geen mooier beroep dan voor de klas staan.”