Arrabella Roorda

Afbeelding
sfeerfoto rengerslaan 8 trap
“Bij deze master werken we nauw samen met de praktijk, waar we theorie ook goed kunnen toetsen.”
Arrabella Roorda
Master Content & Media Strategy

Arrabella Roorda (21) is student Master Content & Media Strategy. Na haar bachelor Creative Business vond ze het tijd voor verdieping omdat ze later graag een strategische of managementfunctie wil bekleden.

“Bij mijn studie Creative Business had ik natuurlijk al veel informatie gekregen over de media-industrie. Ik wilde graag nóg meer weten. Ik had veel kennis opgedaan over praktische zaken zoals het operationele en HR maar ik wilde graag meer inzicht in het hele proces. Hoe valt het samen? Waar zijn verbeterslagen te maken? Ik ben niet zozeer een creatieveling die zelf alles wil maken maar vind het heel interessant om te zien wat er bij een merk past. Een vraag die bij steeds groter wordende bedrijven bijvoorbeeld vaak boven komt is: “Passen alle uitingen die we doen nog wel bij ons merk?”. Bedrijven maken tegenwoordig zo veel dat het niet in één lijn is en de uitingen snel onderling kunnen verschillen. Omdat ik later graag bij dit soort processen een managende rol wil hebben, koos ik voor de Master Content & Media Strategy”.

Master als aanvulling op de bachelor

“We doen bij deze opleiding naast individuele opdrachten ook nog veel in samenwerkingsverband. Met medestudenten maar ook met het werkveld. Dat vind ik zelf heel fijn. Wat ook opvalt is dat er ontzettend veel en goede samenwerking met de praktijk is. Natuurlijk hebben we andere theorie dan bij een bachelor maar de theorie ook in de praktijk bij mooie opdrachtgevers kunnen toetsen, vind ik een belangrijk onderdeel van deze master. We doen nu bijvoorbeeld een opdracht waarbij we een contentstrategie maken voor Marketing Groningen. Tijdens dit project hebben we ook over een langere periode regelmatig overleg in Groningen zelf en zijn we ook echt betrokken bij het bedrijf.”

Contentstrategie

“De individuele opdracht die we doen, waar je ook op afstudeert, geeft mij veel inzicht. Daarbij mag je zelf een bedrijf kiezen voor wie je een contentstrategie uit wilt voeren. Je moet dan natuurlijk ook na gaan denken bij wat voor soort bedrijf je dat zou willen doen, kijken of er bij die bedrijven mogelijkheden zijn en meer van dat. Je bent daarbij automatisch bezig met de vraag: “Als ik voor mezelf wat zou willen doen, voor welk bedrijf wil ik dat dan doen?”. Dat je daardoor ook een mooi netwerk op kunt bouwen, is natuurlijk mooi meegenomen.”

Nieuwe master

“De master is nog niet zo lang van start. Dat maakt dat we veel inspraak hebben. Ook merk ik dat we voor leraren nooit een nummertje zijn en dat werkt heel prettig. We hebben die link met de praktijk en dat maakt dat je gemotiveerd blijft en het is een goede manier om er het allermeeste uit te halen.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Master Content & Media Strategy.