Bastian Rashek

Afbeelding
Bastiaan Rashek
“Het gaat om de beleving van gasten en personeel.”
Bastian Rashek
Alumnus Hotel Management School

Als directeur van Revenue Management in Duitsland & Nordics voor de Odyssey Hotel Group, streeft Bastian ernaar hostmanship naar de werkvloer te brengen. Op deze manier wil hij de teams gemotiveerd houden, ook als het even tegenzit.

Zoek naar wat een ander motiveert het beste uit zichzelf te halen

Het maakt niet uit in welk vakgebied je werkt, soft skills zijn altijd belangrijk. Je maakt namelijk carrière op basis van je kennis én houding. In mijn werk draait het vooral om de toekomst voorspellen. Maar gaat het er ook om hoe we mensen vasthouden en blijven motiveren. We gaan met ze in gesprek en focussen op wat zij willen. Hierbij bieden we flexibele uren en job sharing aan. Ook delen we een wekelijkse nieuwsbrief met verhalen van collega’s en ontmoeten we elkaar in real life op verschillende plaatsen. Deze flexibiliteit werkt door in je mindset. En als je flexibel bent, valt er meer te winnen.

Become a game changer

Empathie is de sleutel tot succes. Luister naar mensen, wie ze ook zijn, want daardoor kun je sneller inspelen op veranderingen. En lukt het je om samen met je team een moeilijke uitdaging op te lossen? Dan heb je alles in je om een sterke leider te zijn.

 

Lees meer alumni verhalen