Testemonial ORM Duaal

Bente Dijkman

Studente Ondernemerschap en Retailmanagement

Bente Dijkman (22 jaar) zit helemaal op haar plek als teamleider bij de Albert Heijn. Omdat ze graag meer kennis wilde opdoen binnen de retail, besloot ze werken te combineren met de duale bacheloropleiding Ondernemerschap en Retailmanagement.

Testemonial ORM Duaal

”Studie en werk zijn op een hele goede en leerzame manier geïntegreerd”

“Nadat ik mijn vwo-diploma had behaald, ben ik gaan studeren op de universiteit. Iets wat voor mij destijds een logische stap leek maar dat niet bleek te zijn. Het duurde wel even voordat ik aan mijzelf durfde toe te geven dat een universitaire studie niet voor mij was weggelegd. Destijds werkte ik al parttime bij de Albert Heijn en was ik teamleider in opleiding. Ik ontdekte dat de directe toepassing van de theorie in de praktijk mij enorm motiveerde. Het was een directe collega die mij wees op deze opleiding. Ik kwam er ook al snel achter dat dit een perfecte manier was om studeren te combineren met mijn passie voor retail. Voor mijzelf had ik geen betere keuze kunnen maken.”

 

Belangrijkste leeraspecten

“Ik leer ontzettend veel over de actualiteiten binnen de retail. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de ervaring van een klant in de fysieke winkel boven verwachting is? Hoe kun je inspelen op de online retail? In de theorie besteden we aandacht aan deze actualiteiten. Daarnaast komen onderwerpen als consumentengedrag, productiviteit en winkelanalyses aan bod. Mijn persoonlijke ontwikkeling staat elke module centraal. Werken aan vaardigheden zoals goed kunnen leiddinggeven, is essentieel voor mijn groei en mijn studie helpt hierbij.

 

Toen ik als leidinggevende op een nieuwe afdeling terecht kwam, leerde ik heel bewust om te gaan met de benadering van elk individu. Ieder persoon is anders en zal daarom ook anders benaderd moeten worden. Door hierin te oefenen ben je heel erg bewust van het effect dat je op anderen hebt. Elke twee weken hebben we een lesdag en daarnaast vier keer per jaar een tweedaagse waarin we lesstof behandelen. In die tweedaagse worden ook de toetsen afgenomen. Elke lesdag starten we met een ervaringsronde en bespreken we waar we tegenaan lopen. Dit is erg prettig omdat je in een veilige omgeving zit en  elkaar heel goed begrijpt. Mijn persoonlijke studiecoach helpt hier ook bij. Deze stuurt mij in mijn persoonlijke leerdoelen en helpt mij écht verder. Een werkcoach die mijn ontwikkeling belangrijk vindt en mij de ruimte biedt, is heel belangrijk. Mijn werkcoach geeft bruikbare en eerlijke feedback, dit heb ik nodig om te kunnen groeien.”

 

De voordelen van werken en studeren

“Voor mij zijn de voordelen van werken en studeren de stabiliteit van een inkomen, maar vooral dat je tegelijkertijd kunt blijven doorgroeien op je werkplek. Omdat studie en werk met elkaar geïntegreerd zijn, voelt het voor mij niet alsof ik meerdere ballen in de lucht moet houden. Mijn ontwikkeling, zowel in studie als op de werkplek, voelt voor mij in balans. Uiteindelijk heb ik straks de kennis én ervaring om mijn ambities waar te maken, namelijk het worden van supermarktmanager.”