Bo Schepers

Afbeelding
bo-schepers
“Ik ben zoveel over mezelf te weten gekomen”
Bo Schepers
Student Ad Sociaal Werk (voorheen Ad Service Welzijn & Zorg)

Na het behalen van haar havo-diploma twee jaar geleden stond Bo Schepers (19) voor de lastige keuze om een vervolgopleiding te kiezen. Iets met mensen, dat wist ze wel. Maar wát precies? De tweejarige voltijd Ad-opleiding Sociaal Werk (voorheen Service, Welzijn & Zorg) in Emmen bleek de perfecte oplossing. Het gaf haar naast extra denktijd vooral ook een kijkje achter de schermen bij diverse zorg- en welzijnsorganisaties. Inmiddels heeft ze haar keuze gemaakt! 

"Ik was zeventien toen ik van de havo kwam. Ik twijfelde enorm over de juiste vervolgstudie. Dat ik iets met mensen wilde gaan doen, wist ik zeker. Maar welke studie daarbij paste? Ik had werkelijk geen flauw idee. Op advies van mijn decaan schreef ik me in voor de Ad-opleiding Sociaal Werk in Emmen. Een schot in de roos, want de afgelopen twee jaar ben ik zoveel over mezelf te weten gekomen. En ik heb tijdens mijn stages kunnen proeven aan de praktijk." 

Goede leerplekken

"Mijn eerste stage liep ik bij een wooncentrum voor mensen met een sociaalmaatschappelijk probleem. Ik hielp mee tijdens de dagbesteding. Ik heb hier ontzettend veel geleerd over deze specifieke doelgroep. Op dit moment loop ik stage bij een woonplek voor mensen met een licht verstandelijke of psychiatrische beperking. Opnieuw een prachtige leerplek, waar ik volop geniet van mijn werkzaamheden." 

Intieme werkvorm

"Woensdag en donderdag zijn mijn vaste schooldagen. Onze klas bestaat uit 12 studenten, waardoor er een hechte groep is ontstaan. Tijdens deze schooldagen gaan we op zoek naar de theorie die past bij de opdrachten tijdens onze stage. Dat doen we in een atelier volgens de basisprincipes van Design Based Education, waarbij de koppeling van theorie aan praktijk centraal staat. Ook schuiven er geregeld gastdocenten aan. Deze intieme werkvorm bevalt mij uitstekend." 

Fingers crossed

"Deze Ad-opleiding is voor mij de bevestiging dat ik de juiste richting heb gekozen. En door de stages en gastcolleges heb ik inmiddels ook mijn keuze gemaakt voor een vervolgopleiding. Dat wordt hopelijk de studie Toegepaste Psychologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Nu maar hopen dat ik word ingeloot!"