Boris de Blok

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Nu ik zelf lessen volg en opdrachten doe, krijg ik echt een gevoel bij de studie”
Boris de Blok
Een dagje Proefstuderen met… Boris de Blok

Wil je ervaren of een opleiding écht bij je past, nog voor je begint met studeren? Wil je echte colleges volgen, opdrachten maken en alvast kennismaken met docenten en huidige studenten? Dat kan door een dagje te gaan Proefstuderen! Boris de Blok deed het. Hij ging Proefstuderen bij de opleiding Maritieme Techniek.

Waarom ben je gaan Proefstuderen bij de opleiding Maritieme Techniek?

“Ik wil heel graag iets met ontwerpen doen en het liefst ook nog met vervoer. Een tijdje geleden ben ik daarom eerst naar studies richting automotive gaan kijken. Maar daar komt het ontwerp van het vervoersmiddel eigenlijk niet aan bod, terwijl ik dat juist heel erg tof vind. Auto’s en schepen zijn natuurlijk heel verschillend maar spreken mij beide heel erg aan. Ontwerpen en het gebruik van goede vormgeving komt bij Maritieme Techniek echt samen. Je kijkt niet alleen naar hoe iets eruitziet, maar ook hoe het praktisch werkt en je het zo optimaal mogelijk maakt. Daarom ben ik vandaag hier.”

Waar ben je vandaag mee aan de slag?

“Vanochtend heb ik veel geleerd over de inhoud van de opleiding, na de lunch zijn we aan de slag gegaan met een praktijkopdracht. We hebben allemaal een blok schuim gekregen en moeten nu proberen om daar het meest snelle bootje van te maken. Net hiervoor hebben we kort wat geleerd over rondbouw, de ronde bodem van een zeilschip, en we passen dat nu zelf ook toe. En ook moeten we goed nadenken over waar we ons motortje willen plaatsen, want ook dat heeft invloed op hoe het bootje beweegt en hoe snel ‘ie is.”

Wat heeft Proefstuderen jou opgeleverd?

“In één dag weet je natuurlijk niet wat het is om hier te studeren, maar ik heb wel ervaren wat je in de opleiding kunt gaan doen. We begonnen bijvoorbeeld met een les over boten in het algemeen en globale informatie over de opleiding. Nu zijn we met een opdracht aan de slag. Ik ben heel erg blij dat ik het heb gedaan en weer beter weet welke mogelijkheden er binnen de opleiding zijn. Ik kan online heel veel opzoeken over de opleiding, maar nu ik het zelf doe, krijg ik er ook echt een gevoel bij.”