NHL Stenden

Chantal Eymael

Student Ad Ondernemerschap & Retailmanagement duaal

Chantal Eymael (38 jaar) werkt al ruim 15 jaar bij Kruidvat, nu in de functie als Opleidingsmanager. Ze heeft een doel voor ogen: districtmanager worden. Om deze reden volgt ze de duale Ad-opleiding Ondernemerschap & Retail Management.

NHL Stenden

”Ik ben 20 jaar niet naar school geweest, dit was een hele omschakeling.”

Mijn ambitie

“Als opleidingsmanager leid ik (assistent) filiaalmanagers op door ze de fijne kneepjes van het vak en leidinggeven te leren. Elk district heeft ongeveer 15-20 filialen met 1 filiaal waar alle kandidaten uit dat district worden opgeleid. Daarnaast werk ik samen met de districtmanager om plannen en winkeldoelstellingen te behalen. Ik doe dit werk al jaren met veel plezier, maar ik zou graag aan de andere kant van de tafel willen zitten, daarom volg ik deze opleiding. “

Een hele omschakeling

“In het begin vond ik het heel lastig om mijn werk, gezin én studie te combineren. Ik werk fulltime, en naast mijn gezin kwamen er nog zeker 10-15 studie-uren bij. Ik heb mij enorm vergist in de hoeveelheid tijd dat het kost. Op mijn werk heb ik daarnaast veel verantwoordelijkheid, dus goede afstemming op het werk is heel belangrijk. De opleiding is flexibel, wat mij ruimte geeft, want ik word niet direct afgerekend op een planning die voor mij is uitgezet. Deze planning maak ik zelf. In het begin heb ik mij laten verleiden door het flexibele karakter. Je moet wel echt de discipline hebben om je opleiding op nummer 1 te zetten. Wat mij motiveerde om deze opleiding te doen, naast mijn doel om districtmanager te worden, is omdat het maar twee jaar is. Na twintig jaar niet naar school te zijn geweest, is twee jaar goed te doen om mee te starten.”

Van elkaar leren

“Ik leer het meest van mijn medestudenten, welke allemaal verschillende achtergronden hebben. Ik zit al ruim 15 jaar in het vak, veel dingen weet ik al. Het gevaar is dat je het altijd op dezelfde manier doet. Ik leer nu andere invalshoeken, met name verschillende communicatiestijlen in leiderschap. Hier leer ik het meeste van. "

"Voorheen zette ik zelf de lijnen uit, nu leer ik om anderen hierin mee te laten denken. Op deze manier wordt het meer gedragen door het hele team. Maar ook in het opleiden van mijn mensen vraag ik nu actief aan ze op welke manier hij of zij het beste leert. Ik probeer medewerkers op een andere manier te benaderen, een manier die bij hen past en waarmee hun het meeste leren. Ik kan dit direct toepassen in mijn werk om vervolgens weer mee te nemen naar de opleiding om te reflecteren op mijn eigen handelen en gedragingen.”

Gewoon doen

“Ik heb zelf té lang getwijfeld om de studie te gaan doen. Deze opleiding is zeker aan te bevelen! Naast dat je veel leert over jezelf, leer je ook belangrijke dingen zoals rapporten schrijven en processen in kaart brengen. Dit kun je direct implementeren en reflecteren op je werk. Dit maakt het duale onderwijs prettig voor mij.”