Corina Vink

Afbeelding
ervaringsverhaal-corina-vink.jpg
“Ik geniet van de geur van nieuw asfalt”
Corina Vink
Alumnus Civiele Techniek

Corina Vink (30), alumnus Civiele Techniek, werkt momenteel als projectleider bij Bureau Schmidt. De liefde voor het vak zat er al jong in.

“Ik ben al van jongs af aan geïnteresseerd in civiele techniek. Binnen de civiele techniek houd je je bezig met het ontwerp, de uitvoering en het onderhoud van civiele werken zoals tunnels, havens, snelwegen en dijken, maar ook woonstraten, het spoor en riolering. Mijn vader zit ook in de sector en in de vakantie mocht ik vroeger regelmatig mee. Dus eigenlijk is het toen al begonnen. Ik wilde hetzelfde worden. Maar het bleek dat ik niet zo goed was in wiskunde en die droom moest laten varen. Toen ben ik een hele andere opleiding gestart en aan de hogere hotelschool begonnen. Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en ik wilde écht heel graag de Civiele Techniek in. Ik heb toen mijn wiskunde laten bijspijkeren en gelukkig viel het wiskundekwartje na al die jaren wel. Daarmee kon ik eindelijk beginnen aan de opleiding Civiele Techniek.”

Veelzijdig beroep

“Ik werk nu als projectleider bij Bureau Schmidt en doe van alles. Van besteksvoorbereiding (de uitgebreide technische beschrijving en ontwerpen van hoe we iets gaan bouwen) tot en met uitvoeringsbegeleiding. Ik ben onder andere afstudeerbegeleider, werk nieuwe mensen in, ben directievoerder en ben kwaliteitsmanager voor de ISO 9001. We werken momenteel onder andere aan een nieuwe woonstraat. Dan beginnen we met verkennend bodemonderzoek, laten we het terrein inmeten en vervolgens werken we het schetsontwerp van de opdrachtgever uit naar technische tekeningen. Daarna schrijven we er een bestek bij en vervolgens begeleiden we de aanbesteding en daarna ook de uitvoering. We zitten nu in de bouwrijpfase en als de woningen eenmaal staan dan gaan we naar de woonrijpfase.”

Het imago van de sector

“Ik vind alles in het vakgebied heel erg leuk. De werksfeer is heel goed en er heerst een echt teamgevoel: we doen het samen. Van constructeur tot werkvoorbereider. Ik heb mij er altijd thuis gevoeld en ben echt gelukkig met dit werk. En als er nieuw asfalt wordt aangebracht, draai ik het raampje even open. Ik geniet nog altijd van die geur.”