Dagje Proefstuderen met… Eva de Jonge!

Wil je ervaren of een opleiding écht bij je past, nog voor je begint met studeren? Wil je echte colleges volgen, opdrachten maken en alvast kennismaken met docenten en huidige studenten? Dat kan door een dagje te gaan Proefstuderen! Eva de Jonge deed het. Zij ging Proefstuderen bij de opleiding Vaktherapie.

Eva de Jonge

”We begonnen met de dag met de les methodiek en hebben later ook nog een college medium.”

Bij welke opleiding ben je gaan kijken en waarom?

“De opleiding Vaktherapie! Ik weet al heel zeker dat ik deze studie wil gaan doen, alleen nog niet in welke stad. De verschillende hogescholen geven allemaal op een andere manier invulling aan het beroep en daarom wil ik alle studies goed kunnen vergelijken. Ik heb nu een tussenjaar waarin ik uitzoek welke hogeschool daar voor mij het beste bij past. In eerste instantie wilde ik niet in Leeuwarden gaan studeren omdat ik hier vandaan kom en mijn horizon graag wil verbreden. Maar omdat ik ook bij scholen in bijvoorbeeld Nijmegen, Leiden en Amersfoort ben geweest, was ik toch ook wel heel nieuwsgierig naar de opleiding bij NHL Stenden.”

Waarom dan toch de keuze om in Leeuwarden te gaan kijken?

“Omdat ik uit Leeuwarden kom, heb ik hier mijn sociale leven al zitten. Daarnaast is Leeuwarden als je op jezelf gaat wonen ook een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Nijmegen of Leiden.”

Wat heb je vandaag al gedaan en wat staat er nog op het programma?

“We zijn begonnen met de les methodiek. Daar lieten ze praktisch zien wat voor opdrachten ze doen tijdens de studie. We hadden ook een vragenronde waarin we gelijk creatief bezig gingen. We krijgen vandaag ook onder andere nog een les medium; dat is echt vanuit de kunstvisie en niet persé therapeutisch. Deze les is er vooral voor bedoeld dat je het ambacht leert kennen zodat je weet wat je cliënten aan kunt bieden. Hier heb ik echt zin in. Na vandaag wil ik de knoop doorhakken voor welke hogeschool ik ga. Ik wil er later geen spijt van krijgen.”

Kom ook Proefstuderen