Dagje Proefstuderen met... Mitzy Vermeer!

Wil je ervaren of een opleiding écht bij je past, nog voor je begint met studeren? Wil je echte colleges volgen, opdrachten maken en alvast kennismaken met docenten en huidige studenten? Dat kan door een dagje te gaan Proefstuderen! Mitzy Vermeer deed het. Zij ging Proefstuderen bij de opleiding Social Work.

Mitzy Vermeer

”Tijdens Proefstuderen spreek je met docenten en studenten alsof je in een echt college zit.”

Bij welke opleiding ben je gaan Proefstuderen en waarom?

“Ik was al op een Open Dag geweest en was nieuwsgierig geworden naar twee opleidingen: Social Work en Pedagogiek. Ik wilde vooral meer weten over Social Work en ben daarom gaan Proefstuderen bij deze opleiding.”

Is dit de studie die je wilt gaan doen?

“Ik twijfel nog tussen Social Work en Pedagogiek. Social Work is een brede studie en bij Pedagogiek word je juist specifiek opgeleid om te werken met jeugd. Omdat ik beide heel interessant vind, wil ik vandaag in ieder geval van de opleiding Social Work een betere indruk krijgen. Daarna kan ik beide studies weer beter met elkaar vergelijken.” 

Weet je al wat je later wilt gaan worden?

“Later wil ik heel graag voor mezelf werken en dat met jeugd gaan doen. Dat lijkt me nu in ieder geval heel erg leuk. Ik werk er natuurlijk nog niet mee maar op advies van anderen kijk ik er wel naar en verdiep ik me er meer in. Ik heb bijvoorbeeld de brochures van de opleidingen natuurlijk allemaal al goed bekeken.”

Hoe ziet je programma van vandaag er uit?

“We zijn vandaag begonnen met een soort kennismakingsspel en hebben informatie gekregen over de opleiding. We zijn bezig gegaan met opdrachten die je ook in het echt zou kunnen krijgen. Zoals ‘wie ben ik’ waarbij we met elkaar moesten socializen wat bij Social Work natuurlijk belangrijk is.”

Wat viel je vandaag verder op?

“Ik kende de school al van de Open Dag. Ik vind de sfeer heel huiselijk en gezellig, dat had ik ook al op de Open Dag. Bij Proefstuderen ben je langer op school en spreek je ook met docenten en studenten. Dat zorgt er voor dat je een nog beter beeld krijgt. Ook omdat je in een echte klas zit op zo’n dag. De studenten en docenten delen hun ervaringen met je, waardoor je een nog duidelijker beeld krijgt.”

Heb je nog tips voor toekomstige proefstudeerders?

“Ik zou me wel voorbereiden op een dag Proefstuderen, door vooraf vragen te bedenken en duidelijk te hebben waar je over twijfelt. Je hebt op de dag zelf echt veel ruimte om je vragen te stellen aan docenten en studenten.”

Kom ook Proefstuderen