Estella van den Heuvel

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik twijfel nog tussen hogescholen, de internationale mogelijkheden vind ik hier heel tof.”
Estella van den Heuvel
Dagje Proefstuderen met... Estella van den Heuvel

Wil je ervaren of een opleiding écht bij je past, nog voor je begint met studeren? Wil je echte colleges volgen, opdrachten maken en alvast kennismaken met docenten en huidige studenten? Dat kan door een dagje te gaan Proefstuderen! Estella van den Heuvel deed het. Zij ging Proefstuderen bij de opleiding International Business.

Je bent gaan Proefstuderen bij International Business, waarom?

“Dat ik International Business wil gaan doen weet ik zeker. Ik twijfel alleen heel erg tussen de studie in Den Haag, deze in Leeuwarden en heb ook over Amsterdam nagedacht. Om de sfeer op de hogescholen mee te krijgen leek Proefstuderen mij een goed idee.”

Wat spreekt je aan bij NHL Stenden?

“Ik zag dat NHL Stenden heel internationaal is en studenten hier ook vanuit allerlei verschillende landen komen. Dat is iets wat ik ontzettend leuk vind. En het is ook echt zo, want ik heb vandaag al contact gehad met een Roemeense student en iemand uit Spanje. Ook de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan en nieuwe dingen kunnen ondernemen, spreekt mij heel erg aan. Je kunt bij NHL Stenden bijvoorbeeld naar Canada of Thailand, en met een Grand Tour zelfs naar meerdere landen in een bepaalde periode. Dat wist ik nog niet en is erg tof.”

Je deed een dagje Proefstuderen, wat viel je op?

“We kregen vandaag uitleg over de opleiding en wat je in de verschillende jaren zoal doet. Ik wist al veel vanuit de brochure maar het is fijn om te horen dat je bijvoorbeeld al in je derde semester naar het buitenland kunt. We hebben het ook gehad over de vraag of je er wel aan toe bent om naar het buitenland te gaan. Heel veel buitenlandse studenten zijn bijvoorbeeld minder zelfstandig opgevoed dan wij als Nederlanders en het is goed dat ook dit nu wordt benoemd. En het is leuk dat ik tijdens Proefstuderen niet alleen kennismaak met de opleiding maar ook met de studenten.”

Kom ook Proefstuderen