Esther Boers

Afbeelding
Esther Boers
“Het zijn juist de kleine dingen die het verschil maken.”
Esther Boers
Alumna Hotel Management School

Esther maakte de overstap van de horeca naar de zorg. En ze draagt nu de titel Manager Hospitality bij Topaz. Hoewel ze niet zo van het woordje manager houdt, is ze wel een fan van het woord gastvrijheid. Ze vindt het belangrijk om dit uit te dragen in haar werk. En wil zo proactiever te werk gaan in het aanbieden van gespecialiseerde ouderzorg.

Gastvrijheid heeft zo'n andere waarde in de ouderenzorg. Wij zijn te gast in hun huis, maar tegelijkertijd zijn we ook hun gastheer of gastvrouw. We moeten er daarom voor zorgen dat de bewoners zoveel mogelijk autonomie blijven behouden. Zij kiezen zelf wat ze willen en wanneer ze dat willen. Als ze bij ons binnenkomen, maken we altijd samen een moodboard. Hierin komt alles aan bod. Hoe ze graag willen wakker worden en of ze speciale overtuigingen hebben. Maar ook welk eten ze lekker vinden of wat ze juist niet lusten. Ons werk staat in het teken van menselijke interactie in plaats van protocol. Op deze manier zit er meer waarde in de zorg die we geven..

Become a game changer

We zullen altijd een zorgzame omgeving bieden en ons voortdurend aanpassen aan het gedrag van de mensen voor wie we zorgen. En als we luisteren, écht luisteren, naar wat zij zeggen? Dan kunnen we het doel eigenlijk veel eenvoudiger en gemakkelijker bereiken.

 

Lees meer alumni verhalen