Fenja den Dulk

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik voel me echt thuis bij NHL Stenden.”
Fenja den Dulk
docent Creative Business

Fenja den Dulk (40) heeft drie dochters en woont samen met haar vriend in Oranjewoud. Sinds februari is zij werkzaam voor de opleiding Creative Business. Daarvoor werkte zij al op de marketing en communicatie afdeling van NHL Stenden en als coach bij het X-honours programma.

“Tijdens het coachen van studenten voor het X-honours programma merkte ik dat dit langzaam maar zeker mijn prioriteit kreeg. Het werken met studenten is heel betekenisvol en gaf mij ontzettend veel voldoening. Het zit in mijn aard om nieuwsgierig en gemeend betrokken te zijn. Mijn hart zei me dat ik meer met de begeleiding van studenten wilde doen. Toen deze functie op mijn pad kwam hoefde ik daar dus niet lang over na te denken. Vooral omdat het docentschap nu een hele andere vorm heeft dan vroeger. Traditioneel lesgeven zit er niet meer in. Je biedt jouw kennis aan, maar lepelt niets op. We geven studenten tips en handvatten om vooral ook zélf te ontdekken door aan de slag te gaan en op onderzoek uit te gaan.”

NHL Stenden biedt veel kansen

“Het feit dat ik docent ben geworden of bij X-honours kon werken naast mijn werk als marketeer, laat zien dat NHL Stenden een grote organisatie is die heel veel kansen biedt. Als je iets wil en het bespreekbaar maakt, is er heel veel mogelijk, zo heb ik altijd de kans gekregen die twee verschillende dingen te doen en krijg ik nu ook de kans om als docent aan de slag te gaan zonder bevoegdheid didactische bekwaamheid. Na de zomer begin ik met de scholing hiervoor. Je blijft leren bij NHL Stenden. Zo kun je bijvoorbeeld ook ontzettend veel cursussen volgen of webinars bijwonen. Welke organisatie heeft dat nou?”

Zijn wie je bent

“Collega’s zijn heel flexibel en gedreven. Iedereen blijft zich constant ontwikkelen en verdiept zich in wat er om ons heen gebeurt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de materie in onze lessen altijd up to date blijft. De cultuur is heel prettig, je kunt echt jezelf zijn. Mensen zien je; je kunt je mening geven en daar wordt niet raar over gedaan. Er is ook echt geen bepaalde dresscode, je mag gewoon zijn zoals je bent. Ik heb me ontzettend welkom gevoeld toen ik begon. Mijn collega’s zetten allemaal net dat stapje extra voor mij en voor elkaar. Zo krijg ik regelmatig hulp uit alle hoeken zonder dat ik erom hoef te vragen. Dat is ontzettend fijn.”

Thuiskomen bij NHL Stenden

“Wanneer ik NHL Stenden binnenloop vind ik het heel gaaf dat ik midden in de bedrijvigheid loop. Ateliers, werkende studenten, mensen die even een bakje koffie drinken, collega’s die hun overleggen doen tussen de studenten. Het is een smeltkroes van studenten, coaches, externe partijen en medewerkers. Dan denk ik altijd: wat gaaf dat ik hier werk en dat ik hier onderdeel van mag uitmaken. Ik voel me hier echt thuis.”