Jelle Grijpstra

Afbeelding
ervaringsverhaal-gerard-en-jelle-miwb-artikel-1.jpg
“Met slechts één opleidingsachtergrond binnen je bedrijf kom je er niet”
Jelle Grijpstra
General Manager van maritiem ingenieursbureau C-Job Naval Architects.

Wat is de toegevoegde waarde van een werknemer met een hbo associate degree (Ad) diploma voor een maritieme organisatie? Wij vroegen het aan Jelle Grijpstra, General Manager van maritiem ingenieursbureau C-Job Naval Architects.

“C-Job is een internationaal opererend scheepsontwerpbureau. We voeren veel projecten uit waarbij we altijd de wens van de klant vooropstellen en out-of-the-box oplossingen bedenken. We zijn erop gericht continu te innoveren. We hebben hier zelfs een eigen Research & Development afdeling voor. En juist in het laten samenkomen van nieuwe technieken en de praktische uitvoerbaarheid is een werknemer met Ad achtergrond extra sterk. Hij of zij kijkt automatisch naar de praktische uitvoerbaarheid en slaat daarmee een brug tussen het scheepsontwerp en de bouw. Dit vermindert het aantal aanpassingen achteraf en scheelt dus in het engineeringsproces veel tijd, waardoor een project uiteindelijk sneller klaar kan zijn.”

Combi praktijk en theoretische kennis absolute meerwaarde

“Collega Gerard, theoretisch scheepsontwerper bij ons, heeft eerst mbo Maritieme Techniek gedaan voor hij zijn hbo associate degree Maritieme Techniek haalde bij NHL Stenden. Gerard brengt niet alleen de praktische, maar ook zijn theoretische hbo-kennis mee naar de werkvloer. Die combinatie van praktijk en theorie is zijn kracht en voor ons als bedrijf van absolute meerwaarde. Het maken van een productievriendelijke constructie of een handig arrangement gaat hem bijvoorbeeld makkelijker af. Hij weet als geen ander dat er achter een goede scheepsbouwtekening veel meer schuil gaat dan men denkt.

“De Ad Maritieme Techniek slaat brug tussen scheepsontwerp- en bouw.”

Duale Ad opleiding win-win voor werknemer en werkgever

“Bij ons werken medewerkers met verschillende studie-achtergronden. We hebben collega’s met een universitair diploma maar ook hbo’ers en mbo’ers in dienst. En juist die combinatie maakt ons team zo sterk. Met slechts één opleidingsachtergrond kom je er niet als maritiem ingenieursbureau. Omdat we continu blijven ontwikkelen en innoveren, willen we graag werknemers die dit óók doen. Het ontwikkelen van werknemers tot hun volle potentieel geeft zowel hen als mijzelf een geweldige drive. Voor mij als leidinggevende is het voordeel van deze duale opleiding dat ik de werknemers gewoon kan blijven inzetten, terwijl ze ondertussen hun kennis vergroten. En als bedrijf profiteren we direct van die kennis in onze projecten. Een win-win situatie!”

“De studie is win-win voor bedrijf en werknemer: ontwikkelen én blijven werken.”

Meer weten over de associate degree Maritieme Techniek duaal? En benieuwd of dit een passende opleiding is voor werknemers binnen jouw (maritieme) organisatie? Bekijk de opleidingspagina of neem contact op met Frederik Maats (frederik.maats@nhlstenden.com).