Jens de Boer

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik stel de protocollen op en buig me over vraagstukken op het gebied van routing en instroom”
Jens de Boer
Operationeel beheerder Veiligheid / Hygiënemanager bij MartiniPlaza in Groningen

Jens de Boer is Operationeel beheerder Veiligheid / Hygiënemanager bij MartiniPlaza in Groningen. Hij begeleidt als alumnus Integrale Veiligheidskunde studenten die nadenken over diverse uitdagingen voor het organiseren van evenementen.

“Waar komen mensen MartiniPlaza binnen? Welke looproutes willen we dat bezoekers gebruiken? Hoe zit het met de veiligheid? Het zijn vragen waar ik me als operationeel beheerder veiligheid samen met mijn collega's over buig. Daarbij krijgen we hulp van Integrale Veiligheidskunde-studenten, die voor ons op zoek gaan naar interessante theorieën. Het is niet zo dat ze straks een plattegrond opleveren met daarin de verplichte looproutes. Ze verzamelen informatie en komen met ideeën en inzichten die wij vervolgens weer kunnen toepassen. Denk aan psychologische theorieën over menselijk gedrag, die ze combineren met wat we al weten over crowd management. Juist die frisse blik is het grote voordeel van deze denktank. Ik hoop dat er straks een aantal verrassende out of the box ideeën tussen zitten.”

“In december 2019 ben ik begonnen als Operationeel beheerder Veiligheid bij MartiniPlaza in Groningen. Een dynamische organisatie die ik al goed kende, omdat ik hier mijn afstudeerstage heb gedaan. Als Operationeel beheerder Veiligheid houd ik me bezig met alles dat te maken heeft met de veiligheid binnen MartiniPlaza. Denk aan de brandveiligheid, maar ook legionellabeheersing en de BHV. Daarnaast bied ik ondersteuning tijdens grote evenementen, waarbij ik let op de veiligheidsvoorschriften. Sinds april 2020 ben ik daarnaast ook Hygiënemanager. Deze functie is in het leven geroepen na de corona-uitbraak. Ik stel de protocollen op en buig me over vraagstukken op het gebied van routing en instroom. MartiniPlaza is een groot en complex gebouw met heel veel verschillende zalen en ruimtes. Daardoor is geen beurs of evenement gelijk. Dat geldt dus ook voor de looproutes, die iedere keer anders zijn. Juist die afwisseling en nieuwe uitdagingen maken mijn baan zo gaaf.”