Jonathan Teoh

Afbeelding
Jonathan Teoh
“Om impact te maken, moet je het verhaal veranderen.”
Jonathan Teoh
Alumnus Hotel Management School

Jonathan is medeoprichter van Doppio Espresso en ondernemer bij Foodvalley. Een internationaal netwerk van bedrijven die werken aan een duurzaam voedselsysteem. Jonathan is zich bewust van de gevolgen die acties hebben. En dat deze veel verder reiken dan alleen onze directe omgeving.

Vergeet nooit dat alles neerkomt op interactie met anderen

Ondernemers kunnen vaak erg enthousiast zijn over hun product. Ze vertellen dan mooie verhalen over hoe geweldig het is wat ze doen. Maar ik vind het juist belangrijk om na te denken over wie het koopt en waarom diegene het koopt. Begrijp je niet waarom je product iets toevoegt aan iemands leven? Dan weet je ook niet waar je de focus op moet leggen en valt je bedrijf uit elkaar. Tegenwoordig zijn we zo goed in het presenteren van functionele voordelen. Maar onderschatten we de kracht van het ontastbare. In plaats van te luisteren naar wat mensen echt belangrijk vinden, schreeuwen we alleen maar harder. Verander dit en je zult ontdekken wat de echte waarde van je product is.

Become a game changer

Ons ecosysteem is zo abstract geworden. Het is soms moeilijk te zien of je het slecht of goed doet. Het is hierbij belangrijk om het grote plaatje in gedachten te houden. Vooral als het gaat om het maken van belangrijke beslissingen. Wanneer je bijvoorbeeld een telefoon koopt, raakt dat meer dan alleen jou en je bankrekening.

 

Lees meer alumni verhalen