Jorn van der Weg

Afbeelding
Studenten NHL Stenden
“De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik de functie heb kunnen bemachtigen waar ik mijn zinnen op had gezet.”
Jorn van der Weg
Alumnus Ad Finance & Control

Jorn van der Weg (29) heeft de AD Finance & Control afgerond en is op dit moment werkzaam bij de Belastingdienst als behandelfunctionaris omzetbelasting. De opleiding heeft ervoor gezorgd dat hij deze functie binnen de Belastingdienst kon bemachtigen

“In 2014 begon ik al bij de Belastingdienst, ik stopte destijds met mijn opleiding Diermanagement en zocht een plek waar ik wat geld kon verdienen. Ik begon daar dus al een hele poos geleden, maar ben er nooit meer weggegaan. Ik kwam er gaandeweg achter dat ik het werk bij de Belastingdienst ontzettend interessant vond en wilde heel graag doorgroeien. Maar daar had ik helaas niet de juiste papieren voor. Zo kwam ik in 2017 bij de AD Finance & Control terecht. Ik had de HAVO afgerond, dus inschrijven ging ontzettend makkelijk en voor ik het wist zat ik weer in de schoolbanken.”

 

Geen nummertje

“De opleiding is mij ontzettend goed bevallen. We hadden een kleine klas, wat de opleiding erg persoonlijk maakte. De lijntjes met docenten waren snel en makkelijk te leggen en ik heb me nooit een nummertje gevoeld. Via een appgroep konden we op elk moment van de dag onze vragen stellen. Ook in de klas kreeg iedereen persoonlijke aandacht. Huiswerk werd uitvoerig nabesproken en vragen werden uitgebreid behandeld. Ik vond de leraren ontzettend leuk en de sfeer was heel informeel. Ik ben inmiddels al een aantal jaar klaar met de opleiding, maar spreek sommige docenten nog steeds wel eens.”

 

Kennis in de praktijk

“Tijdens de opleiding kwamen alle verschillende onderwerpen aan bod die een rol spelen in de financiële/fiscale wereld. We leerden bijvoorbeeld over verschillende belastingen, ondernemerschap en boekhouding. De opleiding was erg praktijkgericht en interactief. Zo leerden we niet alleen uit een boek, maar deden we vooral veel ervaring op in de praktijk. We schreven bijvoorbeeld bedrijfshandboeken en kregen verschillende soorten opdrachten bij echte bedrijven. Op deze manier leerden we meteen hoe het er in de praktijk daadwerkelijk aan toe gaat. De opdrachten waren daardoor erg interessant en relevant. Dat vond ik persoonlijk het grootste pluspunt van deze opleiding.”

 

Doorgroeien

“Drie maanden nadat ik de opleiding had afgerond solliciteerde ik voor de functie die ik op het oog had. Ik kreeg de baan en kon dus meteen doorgroeien. Momenteel werk ik dan ook als behandelfunctionaris omzetbelasting. Een functie die ik zonder deze opleiding niet had kunnen bemachtigen. Ik heb dus precies uit de opleiding gehaald wat ik eruit wilde halen. Ondanks dat er natuurlijk al een goede basis lag, heb ik heel veel nieuwe kennis opgedaan die ik nu dagelijks in de praktijk toepas. Ook geeft mijn diploma nog een hoop mogelijkheden voor de toekomst. Mocht ik toch ooit voor mezelf willen beginnen, dan kan dat ook. Maar voor nu zit ik helemaal op mijn plek en zou ik zelfs binnen de belastingdienst nog heel veel kanten op kunnen.”