Jorrit Berendsen

Afbeelding
Jorrit
“Hoe ouder ik werd, hoe meer mijn interesses veranderden.”
Jorrit Berendsen
student Bestuurskunde-Overheidsmanagement

Jorrit dacht altijd te weten wat hij wilde studeren tot zijn laatste jaar van de middelbare school.

Interesses veranderen met de jaren

“Als ik terugkijk op mijn studiekeuze is het soms best lastig geweest. Ik heb altijd een passie gehad voor sport en in de derde klas van het vwo vond ik economie ook super interessant. Dit zorgde ervoor dat ik oogkleppen op had.  Mijn focus lag in die tijd op bedrijfs- en sportkunde. Ik had geen oog voor andere opleidingen. In het laatste jaar begon ik steeds meer te twijfelen over mijn vervolgopleiding. Ik merkte dat mijn interesses meer verschoven waren naar wat zich in de maatschappij afspeelde. Mijn toenmalige keuze paste niet meer helemaal bij mij.”

De open dag

“Ik besloot om mijn oogkleppen af toe doen en ben naar open dagen gegaan. Ik ging er met een open blik naartoe en ben gaan kijken bij verschillende opleidingen. Daarnaast vond ik het ook belangrijk om te kijken waar ik het meest aan zou hebben in de toekomst. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een totaal andere opleiding. Als je kijkt naar het proces van de derde tot de zesde klas dan is dat voor mij een best pittige achtbaan geweest. Er was zoveel keus. Maar in het halfjaar dat ik daadwerkelijk moest kiezen, waren mijn interesses zo veranderd dat het ineens duidelijk voor mij was. Op de open dag werd mijn keuze bevestigd, ik schreef mij in voor Bestuurskunde-Overheidsmanagement.”

NHL Stenden

“Tijdens de open dag viel het mij op dat NHL Stenden een moderne, maar ook warme school is. Nu ik daadwerkelijk hier studeer, merk ik ook dat de sfeer erg goed is. Er zijn zoveel verschillende culturen onder één dak en iedereen respecteert elkaar. De machocultuur van de middelbare school zal je hier niet terugvinden. Je hoeft je niet anders voor te doen, want je bent goed zoals je bent. Daarnaast wordt er ook veel georganiseerd voor studenten. Zo kon je vorig jaar een lezing volgen van Rico Verhoeven. De school heeft ook veel fijne werkplekken én je kunt gratis koffie halen. We hebben zelfs een inspiratietuin waar je vooral in de zomer lekker kan werken en chillen.”

Van vwo naar hbo

“De overgang van vwo naar hbo ging heel soepel. Ik merk dat ik een voorsprong heb in het vermogen van leren. Aan de andere kant leer ik nu ook veel door te proberen en te doen dankzij het DBE onderwijs van NHL Stenden. Leren door te doen, met opdrachten vanuit de praktijk. Die manier van onderwijs is nieuw voor me. En het werkt heel prettig. Het zorg ervoor dat je god voorbereid bent op de arbeidsmarkt.”

Open Dagen

Ben jij nog niet helemaal zeker van je studiekeuze? Of wil jij juist vroeg beginnen met oriënteren en ben je benieuwd welke opleidingen wij aanbieden?
Afbeelding
Placeholder-608x312px-turquoise