Jos Greidanus

Afbeelding
sfeer
“Als ik voor de klas sta en al die enthousiaste leerlingen zie, weet ik waar ik het allemaal voor doe.”
Jos Greidanus
Student Leraar Aardrijkskunde

Jos Greidanus (30) werkt als Docent Aardrijkskunde in het Voortgezet Speciaal Onderwijs en zit in het laatste jaar van de opleiding Leraar Aardrijkskunde.

De wereld om je heen
"Aardrijkskunde is de wereld om je heen. Het leuke aan dit vak is dat het een combinatie is van heel veel onderwerpen waar je iedere dag mee te maken hebt. Zo zijn we in de klas op dit moment bezig met het weer en het klimaat. We bekijken de weerberichten en bespreken die met elkaar. Ook klimaatverandering komt daarbij aan bod. Zo maak je theorie heel tastbaar voor leerlingen."

Je hart volgen
"Na de havo heb ik lang getwijfeld tussen gymleraar of leraar Aardrijkskunde. Het werd uiteindelijk de ALO. Maar na mijn afstuderen was er weinig werk te vinden voor gymleraren. Voor mij reden om mijn hart te volgen en alsnog die enthousiaste, sportieve Leraar Aardrijkskunde te worden."

Volop aan de bak
"Al meteen tijdens mijn eerste stage binnen het Voortgezet Speciaal Onderwijs kreeg ik hier een baan aangeboden. Het klikte direct met deze doelgroep. Ik geef nu vier dagen per week les en ga zelf nog één dag naar school. Die combinatie is best pittig. Een deeltijdstudie vraagt heel wat zelfdiscipline. Ik heb twee vaste avonden om te studeren en ook in het weekend moet ik geregeld aan de bak.”

Stok achter de deur
“Zaken waar ik tijdens het studeren tegenaan loop, bespreek ik met collega-studenten. En ook de docenten zijn zeer toegankelijk. Ik kan op ieder moment met mijn vragen bij hen terecht. Af en toe moet je leuke dingen laten schieten voor je studie. Maar als ik voor de klas sta en al die enthousiaste leerlingen zie, weet ik waar ik het allemaal voor doe. Een fijne werkplek is de beste stok achter de deur."