Kees Tadema

Student Commerciële Economie

Kees Tadema (25) is een Commerciële Economie student. Voor hem is deze studie op het lijf geschreven. De combinatie van praktijkgerichtheid en voldoende vrijheid om zijn creativiteit kwijt te kunnen zijn de belangrijkste overwegingen voor Kees geweest om de overstap te maken van de Hanze Hogeschool naar NHL Stenden.

Kees Tadema

”De aandacht voor persoonlijke ontwikkeling spreekt mij aan, je bent hier écht geen nummertje.”

“Ik werk inmiddels al ruim 12 jaar bij een agrarisch ondernemer. Door de jaren heen ben ik steeds meer betrokken geraakt bij het proces en bij het échte ondernemerschap. Ik vind het super interessant om te weten waarom er bepaalde beslissingen worden gemaakt. Toen ik begon aan de studie wilde ik iets met sportmarketing doen. Ondanks dat dit mij nog steeds leuk lijkt, begin ik de agrarische sector ook steeds interessanter te vinden. Ik zou wel graag regiomanager bij Agrifirm willen worden.”

De voordelen van een brede scholing

“Doordat ik een brede interesse heb, past de opleiding perfect bij mij. Zo krijg ik veel kennis mee op het gebied van marketing en sales, maar ook ondernemerschap en marktonderzoek. Dit laatste onderdeel is de rode draad door de opleiding. Binnen de opleiding werk je als student regelmatig samen met klasgenoten aan opdrachten van échte ondernemers. Deze hebben bijvoorbeeld een advies nodig voor een marketingplan. Je begint dan altijd met het onderzoeken van de huidige situatie en de gewenste situatie. Een mooi voorbeeld is een project welke ik deed samen met een aantal klasgenoten bij een pizzeria. Deze ondernemer wilde graag meer klanten op doordeweekse avonden. Door het doen van onderzoek, bleek dat studenten een hele geschikte doelgroep is voor deze ondernemer. Hij heeft op ons advies nu elke dinsdagavond een studentenavond.”

Praktijkervaring ter voorbereiding op het werkveld

“Éen van de redenen dat ik voor NHL Stenden koos is de praktijkgerichtheid. Je werkt veel met opdrachten uit de praktijk, dit helpt mij enorm bij het onthouden van de lesstof. Je kunt het echt direct toepassen in de praktijk. Daarnaast kan je ook al direct werken aan je professionele vaardigheden, zoals bij mij, mijn communicatievaardigheden.

Als ik straks klaar ben met de opleiding, kan ik nog alle kanten op. Dit vind ik prettig, want ik zit dan niet vast aan een sector. Het lijkt mij fantastisch om binnen de agrarische sector accountmanager of regiomanager te worden. Alles is nog mogelijk voor mij.”