Kyra Bär's Grand Tour

Afbeelding
Kyra-Bär's-Grand-Tour
“Mijn Grand Tour ervaring was geweldig. Ik heb zoveel geleerd over cultuur, vrijheid en het doel van het leven.”
Kyra Bär
Student Leisure and Event Management

Dit is Kyra, ze is 27 jaar oud, komt oorspronkelijk uit Duitsland en studeert Leisure en Event Management bij NHL Stenden. Ze koos ervoor om twee verschillende Grand Tour bestemmingen te bezoeken, Zuid-Afrika en Bali. In Zuid-Afrika deed ze een minor in Change Management en op Bali de minor Mindful Leadership.

Volgens Kyra heeft de Grand Tour haar leven zowel op persoonlijk als professioneel vlak beïnvloed en veranderd.  Zo zag een typische dag van haar reis eruit.

"Mijn Grand Tour-ervaring was geweldig! Ik heb zoveel geleerd over cultuur, vrijheid en het doel van het leven. Voor mij was de grootste impact Bali. De minor ‘Mindful Leadership’ zit vol inspiratie, persoonlijk welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Over het algemeen stond ik rond 08:30 uur op om in het hotel te ontbijten (meestal watermeloen, eieren en wat ander fruit), daarna werden we opgehaald met een busje om naar de les te gaan. We begonnen de les altijd met een korte meditatie en een ‘check in’ op basis van onze emoties van die dag. Daarna volgde ik een workshop over onderwerpen als emotionele intelligentie, empathie, meditatie of neurowetenschappen. Alles met het doel tot ‘mindful leadership’. Soms hadden we gastcolleges voor nog meer inspirerende verhalen. Na een lange dag in de klas brachten we de rest van de middag door bij het zwembad of gingen we lekker surfen op het strand. Al met al was het een prachtige ervaring om kennis op te doen in een omgeving waar de meeste mensen normaal hun vakantie doorbrengen."

Afbeelding
Kyra-Bär
“Geniet van de tijd die je daar hebt en neem alle mogelijkheden om een andere cultuur te leren kennen!”
Kyra Bär
Uitwisselingsstudent

Wat Kyra het leukste vond aan haar Grand Tour ervaring was de vertrouwde NHL Stenden studieomgeving zoals de lesmethoden, de toetsmethoden en de structuur in het algemeen. Als je op Grand Tour gaat worden zaken als accommodatie georganiseerd door de hogeschool wat Kyra handig vond, alhoewel ze het ook wel zelf had willen regelen. Als ze aan Grand Tour denkt, denkt Kyra aan de talloze mogelijkheden die geboden worden om verschillende culturen te ontdekken en nog ruimdenkender te worden. Kyra's tip voor mensen die op Grand Tour gaan: "Geniet gewoon van de kans die je krijgt om de wereld te zien. Geniet van de tijd die je daar hebt en grijp alle mogelijkheden aan om een andere cultuur te leren kennen!"

Na haar Grand Tour tijd loopt Kyra nu stage als mindfulness coach en docent, iets waar ze tijdens haar semester in het buitenland meer over heeft geleerd. Ze besloot er zelfs vol voor te gaan en richtte haar eigen bedrijf (@LifeFanatics) op, gebaseerd op mindfulness coaching. Ook heeft ze haar eigen podcast en blog. Wil je meer weten over haar coaching, podcast en blog check dan Kyra´s Instagram @kyrabaer of haar website waar je alle belangrijke informatie kunt vinden.