Lodewijk Kamstra

Afbeelding
Lodewijk Kamstra
“Zet die extra stap, droom groots en maak het verschil. Dat is de sleutel tot succes.”
Lodewijk Kamstra
Alumnus Hotel Management School

Tijdens zijn carrière heeft Lodewijk zijn hostmanshipkwaliteiten toegepast in het bedrijfsleven. Nu werkt hij aan zijn eigen ondernemersdroom en legt hij de lat hoog. Door ervoor te zorgen dat alles tot in de kleinste details wordt onderzocht en doordracht, bereikt hij zijn doelen.

Als je wilt dat je merk succesvol is, moet je een verhaal hebben: een authentiek verhaal

Het heeft ongeveer 6 maanden geduurd om mijn businessplan- en model te ontwikkelen. Ik nam daar zorgvuldig de tijd voor, zodat ik goed na kon denken over mijn merkverhaal. Als ondernemer pas ik nog vaak de vaardigheden toe die ik tijdens de opleiding heb ik geleerd. Zo leer je bijvoorbeeld om goed te presenteren. En dat is handig. Met een goede presentatie kun je collega’s, gasten én klanten overtuigen. Het verhaal dat je vertelt, moet natuurlijk wel eerlijk zijn en de markt aanspreken. Mensen voelen het wanneer je authentiek bent. En op het moment dat ze weten de je betrouwbaar bent en dat je ze begrijpt, kan je relaties opbouwen. Het maakt eigenlijk niet uit in welke branche je werkt. Aan het eind van de streep verkopen we allemaal hetzelfde. En dat is emotie.

Become a game changer

Wees niet bang voor verandering en zet altijd een stapje harder. Veel markten zijn eigenlijk al verzadigd. Maar durf je groot te dromen, creatief te denken en anders te zijn? Dan vind je zeker succes!

Lees meer alumni verhalen