Maartje Nelissen

Afbeelding
Maartje-Nelissen
“Ik probeer verandering op elk bord te creëren door eten meer toekomstbestendig te maken.”
Maartje Nelissen
Alumna Hotel Management School

Maartje Nelissen omschrijft eten als haar passie, als een krachtig middel en de enige universele taal die we overal ter wereld spreken. Het heeft haar geleid tot haar vak waarbij ze zich richt om verandering te creëren op elk bord door eten meer toekomstbestendig te maken. Haar enthousiasme werd aangewakkerd toen ze destijds ging samenwerken met haar zakenpartner die een nieuw cateringbedrijf aan het opzetten was. Een bedrijf dat ons eten op grootschalige festivals wilde veranderen; The Food Line-up. Doel: met behulp van lokale chef-koks, producenten en boeren goed, gezond en eerlijk eten voor iedereen bieden. Het is een missie die het bedrijf, als eerste cateraar in Europa, een B-Corp certificaat heeft opgeleverd, een duurzaamheidsprijs die aangeeft dat ze zaken doen met positieve gedachtegang.

De nieuwe standaad creëren

De no-nonsense aanpak van het bedrijf wordt ondersteund door Maartjes ambitie en gretigheid, eigenschappen die ze heeft ontwikkeld tijdens haar studie. Net als haar gevoel voor gastheerschap. Het begrip hostmanship, de kunst om anderen zich welkom te laten voelen, werd haar vanaf de eerste week aan de Hotel Management School in Leeuwarden bijgebracht en is iets wat ze bij elk evenement dat The Food Line-up organiseert nastreeft.

Haar wil om betekenis toe te voegen werd gevoed tijdens haar studie en haar drang om verandering te creëren, heeft geleid tot de ontwikkeling van innovatieve concepten. Vanuit de overtuiging dat het huidige voedselsysteem in de wereld niet duurzaam is, hebben deze concepten als doel om al op korte termijn een nieuwe standaard te creëren voor de inkoop en consumptie van voeding.

Maartje maakt in haar werk veelvuldig gebruik van het brede karakter van haar opleiding. Enerzijds is de opleiding niche omdat alles te maken heeft met gastvrijheid en foodservice, maar anderzijds maken vakken als marketing, financien en ethiek de opleiding toepasbaar in vrijwel elke sector. Die combinatie maakt dat afgestudeerden in de meest uiteenlopende sectoren aan de slag kunnen - een waardevol netwerk waar Maartje nog steeds gebruik van maakt.

 

Lees meer alumni verhalen