Marcel Krijnen

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“De sport geeft mij het gevoel van ultieme vrijheid als ik samen met de zeehonden tussen de golven door beweeg. Dat gevoel gun ik echt iedereen.”
Marcel Krijnen
teamleider Ocean Technology

Marcel Krijnen is teamleider Ocean Technology op het MIWB op Terschelling. Hij heeft een passie voor kitesurfen, wat hij op het eiland veel en vaak kan doen! Met zijn hobby steunt hij ook nog een goed doel: de Hartstichting.

Hartkwalen

“De afgelopen jaren heb ik veel mensen in mijn directe omgeving, waaronder veel collega’s, zien aftakelen als gevolg van hartkwalen. Zij kregen lichamelijke klachten en problemen met denken en het geheugen. Gelukkig zijn veel van hen er weer bovenop gekomen, maar ik vond het vreselijk om te zien dat zij hun grote passies niet meer konden uitoefenen.”

De kick van kitesurfen

“Zelf moet ik er niet aan denken om het kitesurfen op te geven. Als kiter weet ik dan ook als geen ander hoe belangrijk een goed functionerend hart is. In de tocht ‘Hoek tot Helder’ kan ik mijn passie voor het kiten en mijn betrokkenheid bij de Hartstichting kwijt. Deze loodzware tocht van 130 kilometer langs de kust, kan wel zes uur duren. Het vooruitzicht van de klotsende golven en de harde zuidwestenwind, dat geeft mij nu al zo’n ontzettende kick.”

Geld ophalen voor de Hartstichting

"De sport geeft mij het gevoel van ultieme vrijheid. Die ik ervaar wanneer ik samen met de zeehonden tussen de golven door beweeg. Dat gevoel gun ik echt iedereen. Dat ik hiermee ook nog eens geld op kan halen voor de Hartstichting, zodat ze onderzoek naar betere behandelingen kunnen doen, vind ik natuurlijk geweldig. Er zijn al veel donaties binnen en daar ben ik heel dankbaar voor, maar ik hoop nog veel meer geld op te halen voor dit goede doel. Het wordt erg zwaar, maar als ik hierdoor mijn doel kan bereiken is het elke kilometer waard.”