Marisa Greiner's Grand Tour op Bali

Afbeelding
marisa_picture_1_marisa_0.jpg
“Marisa ging op Grand Tour en zo zag een typische dag er voor haar uit.”
Marisa Greiner
Studente Creative Business

Dit is Marisa, half Duits en half Italiaans maar opgegroeid in Duitsland. Ze studeerde Creative Business bij NHL Stenden. Voor haar semester in het buitenland besloot Marisa op Grand Tour te gaan. Daar volgde ze de minors ‘Mindful Leadership’ en ‘Entrepeneurship in Action’ op Bali, Indonesië.

Hoe ziet een standaard dag eruit als je een minor volgt op Bali?

"Ik stond ‘s ochtends op en volgde lessen tot de lunch. Danan haalde ik wat te eten voor mezelf en ging ik 's middags studeren en huiswerk maken, je bent er tenslotte om iets te leren. Dit deed ik meestal in een café in Canggu, één van mijn favoriete werkplekken. Daarna was het tijd voor ontspanning en ging ik vaak naar de sportschool of het strand. Op het strand ontmoette ik wat vrienden om te surfen of relaxen en te genieten van de prachtige zonsondergangen in Bali. In de avond zochten we een leuk restaurant om te eten. Dit is hoe de meeste van mijn dagen eruit zagen met de uitzondering dat we op sommige dagen op excursie gingen met onze klas."

Afbeelding
Marisa-Greiner
“Sta overal voor open. Neem alles in je op, benut alle kansen en geniet!”
Marisa Greiner
Exchange student

Wat Marisa het leukste vond aan haar reis was de kans om een nieuw land met zijn cultuur en mensen te leren kennen. Als je in het buitenland studeert is er zoveel te leren over het werken met verschillende nationaliteiten en culturen. Haar tip voor iedereen die van plan is een Grand Tour te gaan doen: "Sta overal voor open. Neem alles in je op, gebruik alle mogelijkheden en geniet!"

Hoewel Marisa besloot om haar stage in Los Angeles te doen is ze nu terug op Bali en werkt ze momenteel als marketing manager voor een café en lifestyle- en fitnessmerk gevestigd op Bali. Ze is ook van plan haar eigen goede doel te starten: daarmee wil ze gezinnen helpen die door corona hun baan verloren. De inzichten die ze heeft opgedaan en het onderzoek dat ze tijdens haar minor heeft moeten doen, helpen haar nu om haar eigen merk op Bali te starten. 

Wil je meer weten over Marisa's reis of meer foto’s zien uit haar Grand Tour-periode? Check dan haar Instagram account @marisagreiner.