Mark van Driel

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“In de informele sfeer ligt onze kracht!”
Mark van Driel
Coach Leisure & Events Management

Mark van Driel is coach bij Leisure & Events Management. In zijn eigen vrije tijd wielrent hij of bezoekt hij evenementen in binnen- en buitenland. Wat hij daar ziet, probeert hij te integreren in zijn lessen.

“Ik heb een grote interesse in sport, vooral wielrennen, en ik bezoek vaak sportevenementen. Formule 1, EK Voetbal, Tour de France, tennis, handbal… Dan kijk ik altijd rond naar de logistiek, op zoek naar voorbeelden voor mijn studenten: gaaf hoe ze dit doen. Of: hier hebben ze een fout gemaakt. Ook vind ik het mooi om unieke tripjes te maken of festivals te bezoeken. Ervaringen daaruit koppel ik dan terug in de les. Zo kan ik laten zien hoe iets in het echt werkt. Een tijdje terug ging ik naar Tsjernobyl. Na het verschijnen van een tv-serie over de kernramp daar gingen de bezoekersaantallen sterk omhoog. Het verschijnen van zo’n serie heeft dan direct invloed op het toerisme, en dat heeft ook weer invloed op andere dingen zoals veiligheid. Daar vertel ik dan wat over.”

Echte opdrachten

“Als leisurestudent werk je elk semester aan één grote opdracht tegelijk. Vaak zijn dat opdrachten uit het werkveld, zoals helpen met de organisatie van de Tour de France in Friesland. Dat is een echte opdracht vanuit de Provincie Fryslân. Alle lessen die je volgt zijn in die periode ondersteunend aan je opdracht. Je werkt dus niet meer aan allerlei opdrachten voor verschillende vakken. Je hebt ook geen standaard vakken meer van docenten, maar wordt breder begeleid door coaches. Zij ondersteunen je bij jouw leerproces. Wat ik als coach belangrijk vind, is dat we voor studenten een veilige leeromgeving creëren waar ze creatief zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen. Ik denk zelf dat het onderwijs zo echt aansluit bij hoe jij als student bent.”

Leisure family

“Bij deze studierichting hoort een open en transparante sfeer. Iedereen neemt elkaar serieus en helpt elkaar, zonder een grote hiërarchische afstand tussen student en docent. Dat past ook bij de leisure-industrie. Het is een dynamisch werkveld, met een informele werksfeer. Ook fysiek zitten we dicht bij elkaar: docenten werken in dezelfde ruimte als studenten en zijn altijd bereikbaar. Dat levert een prettige omgeving op. Niet voor niets zijn studenten dit ook wel de ‘leisure family’ gaan noemen. Studenten van alle jaren kennen elkaar, en na de lessen zie je ze hier nog lang rondhangen. In die informele sfeer ligt onze kracht. Ik vind het fantastisch om met deze studenten te werken en ga elke dag met een glimlach naar mijn werk!”