Marten Jan Visser

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Met de werkervaring die ik al heb, kan ik de lesstof in de juiste context plaatsen”
Marten Jan Visser
Student Marine Innovations

Marten Jan Visser, masterstudent Marine Innovations, zocht een nieuwe studie om zijn kennis te verbreden en inspiratie op te doen. Hij vond veel meer dan dat: een nieuwe uitdaging in zijn vakgebied, vakgenoten én een nieuwe baan.

“Het was alweer een tijdje geleden dat ik afstudeerde van mijn eerste studie, als Maritiem Officier, op het MIWB. Jaren later was ik nog steeds met veel plezier werkzaam in de maritieme sector. Via een klant kwam ik toen in aanraking met de masteropleiding en had ik direct het gevoel dat het wat voor mij zou zijn. Ik zat alweer een tijdje in mijn toenmalige functie en was toe aan een nieuwe uitdaging. Na een bezoek aan de open dag en het intakegesprek was de knoop snel doorgehakt.”

Leuk én inspirerend

“Ik ben de master ingestapt om nieuwe kennis op te doen en mijn horizon te verbreden. Maar het heeft me veel meer gebracht. Ten eerste is het een leuke opleiding. Het is inspirerend om weer terug in de schoolbanken te zijn met studenten die dezelfde achtergrond hebben als ik. De contactweken op Terschelling waren erg nuttig en vooral ook leuk om te doen. Het was gezellig om 's avonds nog een biertje te drinken met medestudenten. Ook is het juist leuk om weer een opleiding te starten, als je al werkervaring hebt. Je kunt dan veel makkelijker de stof in de juiste context plaatsen en elke student heeft zijn of eigen inbreng. De studie is erg flexibel opgezet. Er is (beperkte) keuze in de modules en binnen de modules zijn er weer mogelijkheden om je te verdiepen in een eigen gekozen onderwerp. Hiermee kon ik de uitdaging vinden die past bij mijn vakgebied.”

“Weer op school zijn is inspirerend”

Werk, studie en een gezinsleven; een pittige combi

“Naast een fulltime baan en een gezin met jonge kinderen is het een pittige opgave om de studie te volbrengen. Ik heb gelukkig goede afspraken gemaakt met mijn partner en via mijn werk heb ik studiedagen gekregen. Ondanks dat blijft het pittig om alle modules te volbrengen. Het tempo ligt hoog en ik heb moeten leren om veel informatie te verwerken. Dus het is vaak doorbijten. Maar het geeft mij ook veel voldoening om modules af te ronden en te zien hoe ik de nieuw opgedane kennis kan toepassen in de praktijk. Dit gaat om inhoudelijke kennis, maar bestaat ook uit nieuwe competenties om op managementniveau te kunnen functioneren.”

“Ik vond uitdaging, passend bij mijn vakgebied”

Stap naar de toekomst

“De studie heeft nu al haar vruchten afgeworpen. Sinds enkele maanden ben ik werkzaam bij een nieuwe werkgever, Pon Power, waar ik verantwoordelijk ben voor het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Op dit moment ben ik bezig met de laatste fase van mijn studie; ik ontwikkel een 'smart maintenance tool' voor dieselmotoren.”