Mees Vergeer

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Voor een rederij ontwierpen we een snelle veerboot. De rederij gaf de eisen en wij konden aan de slag. Super gaaf.”
Mees Vergeer
Mees Vergeer, student Maritieme Techniek

Mees Vergeer studeert Maritieme Techniek en is bestuurslid van de studievereniging Sv NES. Waarom heeft hij voor de opleiding gekozen en wat zijn z'n ervaringen? Lees hieronder zijn verhaal!

“Van jongs af aan heb ik al iets met boten. Ik was als kind van 12 al bootjes aan het opknappen en doorverkopen. Sinds mijn vijftiende werk ik bij een botenservice, waar ik in de zomervakanties nog steeds aan de slag ben. Door mijn interesse in boten en techniek sprak de studie Maritieme Techniek me aan. Leren om zelf boten te ontwerpen en bouwen, dat leek me geweldig. Toen ik op een Open Dag bij NHL Stenden kwam wist ik gelijk dat ik hier wilde studeren. Het voelde als thuiskomen.”

Verschillende projecten

“Het leukste aan de studie vind ik de projecten waar je aan werkt. De opleiding is veel meer dan alleen maar natuur- en wiskundevakken. Je bent echt bezig met de praktijk. Een van de projecten die we hebben gedaan was voor Rederij Doeksen. Zij wilde een snelle veerboot. Doeksen kwam met een set eisen en wij mochten ermee aan de slag. Dan wordt er ook echt iets gedaan met wat je bedenkt en oplevert. Heel gaaf.”

Studievereniging NES

“Sinds dit jaar ben ik bestuurslid van onze studievereniging NES. Gedurende het studiejaar organiseren we verschillende activiteiten, excursies en feestjes voor onze leden. Zo zijn we vorig jaar met een hele groep naar de Monaco Yacht Show geweest, een van de grootste jachtshows ter wereld. Je ziet daar de duurste jachten en ontdekt de nieuwste technische snufjes die op de markt zijn. Ik keek mijn ogen uit. Maar ook excursies naar verschillende werven en ontwerpbureaus in Nederland staan op het programma. Het is leerzaam en je krijgt op deze manier een kijkje in de keuken bij veel verschillende soorten bedrijven in de sector. Zo kun je ontdekken wat je aanspreekt.”

“Op de Monaco Yacht Show zag ik de meest luxe jachten en ter wereld. Ik keek mijn ogen uit.”

Stagelopen

“Ik heb twee keer stagegelopen. Mijn eerste stage was in jaar twee bij Tenderworks, een bedrijf dat custom made tenders voor superjachten bouwt. Mijn tweede stage in jaar drie was bij Trimm Design, een jachtontwerper. Ik neig momenteel om verder te gaan in de jachtbouw, maar dat kan nog veranderen. Na mijn afstuderen wil ik in ieder geval bij een klein maritiem bedrijf werken, waar ik de link kan houden met de praktijk.”