Nathan Harlaar

Afbeelding
Nathan Harlaar Balzy
“Van jongs af aan wist ik al dat ik ondernemer wilde worden.”
Nathan Harlaar
duale student Ondernemerschap & Retail Management

Nathan Harlaar (23 jaar) volgt de duale associate degree opleiding Ondernemerschap & Retail Management én bouwt tegelijkertijd als ondernemer aan zijn bedrijf Balzy. 

Ondernemen door te doen

Nathan begon zijn eerste bedrijf vlak na het behalen van zijn vwo-diploma. “Ik was 18 toen ik naar de universiteit ging om Bedrijfskunde te studeren. Dit was het niet voor mij. Ik stopte met de opleiding en nam een tussenjaar waarin ik ging werken in de bouw. In dit jaar begon ik aan mijn eerste online bedrijf en deed ik veel onderzoek naar trends, volgde ik online marketingtrainingen en bouwde ik mijn eigen website. Na een jaar vond ik het een logische stap om toch weer te studeren. Ik koos opnieuw voor Bedrijfskunde, dit keer samen met een aantal vrienden, en sloot mij aan bij een studentvereniging, waar ik mijn huidige compagnon heb ontmoet. In deze tijd begon mijn bedrijf in verzwaringsdeken hard te lopen, en besloot ik fulltime voor het ondernemerschap te gaan. Ik startte naast mijn bedrijf in verzwaringsdekens, ook een online bedrijf in sieraden en maakte een start met mijn huidige bedrijf Balzy. ”

“Eigenlijk leerde ik ondernemen door te doen, zonder dat ik écht een idee had wat ik deed. Ik had nooit geleerd hoe ik een financiële jaarrekening moest lezen bijvoorbeeld. Het gebrek aan financiële kennis, samen met het willen bouwen aan meerdere bedrijven tegelijk, zorgde ervoor dat ik bijna failliet ging met mijn eerste bedrijf. Dit was voor mij een belangrijk signaal om mij verder te ontwikkelen en een goede basis te leggen voor mijzelf. Ik stuitte op deze opleiding via YouTube en was verrast door de combinatie werken en studeren én dat je deze opleiding in twee jaar kon volgen.”

"Voor mij betekent ondernemen: risico’s durven nemen en ultieme vrijheid in het maken van je eigen keuzes.”

Unieke vorm van lesgeven welke perfect bij mij past

“Ik kan nu volop werken aan mijn eigen bedrijf en tegelijkertijd mijzelf verder ontwikkelen. Daarnaast heb ik een fijne studiecoach die goed meedenkt en samen met mij kijkt welke modules passen bij de ontwikkeling van mijn bedrijf. Ik ben dus heel erg enthousiast over deze unieke vorm van lesgeven en deze studie, welke perfect bij mij past.” De aandacht voor zelf reflecterend vermogen heeft Nathan het meest verrast. “In de opleiding ben je heel bewust bezig met het ontdekken van je valkuilen, maar juist óók waar je kwaliteiten liggen. Hierdoor ben ik mij ervan bewust dat ik goed trends kan ontdekken en sterk ben in marketing en met nieuwe ideeën kan komen voor een goede strategie. Ditzelfde geldt overigens voor mijn compagnon. Daarbij missen wij iemand die beter is in structuur bewaren en dus letterlijk wat meer rust kan inbouwen. Onlangs hebben wij dus iemand aangenomen, met deze eigenschappen en kwaliteiten in ons achterhoofd. Dit werkt heel goed en is een mooie aanvulling in ons team.”

“Ik was verrast door de combinatie werken en leren.”

Ultieme droom

“Als ik eerder had geweten dat deze opleiding bestond, was ik er absoluut eerder voor begonnen. Deze opleiding helpt mij echt in mijn ondernemingsplannen. Alle dingen die je leert, kun je direct in je (eigen) bedrijf toepassen, of het nu een klein of groot bedrijf is. Ik droom ervan om met mijn bedrijf Balzy groot te worden in Europa, maar eerst volgend jaar Nederland veroveren!”

Nieuwsgierig of deze opleiding ook wat voor jou is? Neem dan contact met ons op!