Patrick Gordon

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Door mijn afstudeerstage en werk werd ik snel een productexpert”
Patrick Gordon
Alumnus Chemische Technologie

Patrick Gordon (23) is afgestudeerd aan de opleiding Chemische Technologie. Zijn stage deed hij bij Polyganics, waar hij na zijn studie direct een vaste aanstelling kreeg. Nu houdt hij zich bezig met de nieuwste medische technieken.

“Polyganics maakt medische producten die na operaties worden gebruikt om de wond te ondersteunen, zoals leverpleisters en zenuwcaps, met een focus op producten die vanzelf oplossen in het lichaam. Zo’n leverpleister is bijvoorbeeld vrij nieuw en heeft al aardig wat mensen geholpen. Een bedrijf als Polyganics maakt steeds weer vernieuwingen, en het is bijzonder om daar onderdeel van te zijn.”

“Als process engineer optimaliseer ik de productieprocessen in de breedste zin”

Bioresorbeerbare schuimen

“Ik werk vooral met zogenaamde schuimen die worden gebruikt voor keel-, neus- en ooroperaties. Zo’n schuimpje wordt tegen de wond gedrukt na een operatie. Normaal gebeurt dat met medisch katoen, maar wanneer de wond is geheeld en je dat katoen eruit haalt, trek je de wond vaak weer open doordat het erin is vastgegroeid. Deze bioresorbeerbare schuimpjes lossen automatisch op, waardoor je dat voorkomt. Tijdens mijn afstudeerstage hield ik me al bezig met dit proces, dat ik nu volledig onder mijn verantwoording heb. Zo werd ik snel een productexpert.

Als process engineer optimaliseer ik bij zo’n product de productieprocessen in de breedste zin. Ik zorg dat de opbrengst goed is, kijk of we die kunnen verhogen, zoom in op de kwaliteit van de producten en waar nodig stuur ik het proces bij. Daar komt veel data-analyse en statistiek bij kijken. Leuk is de afwisseling: de ene dag analyseer je, de andere dag kijk je of je dingen kunt tweaken in het proces.”

“Na verschillende mbo-stages en zomerbaantjes wist ik dat ik niet 24/7 op het lab wilde staan”

Van mbo naar hbo

“Voor ik aan het hbo begon, deed ik een mbo-opleiding tot chemisch-fysisch analist. Maar na verschillende stages en zomerbaantjes wist ik dat ik niet 24/7 op het lab wilde staan. Ik wil ook met grotere processen bezig. Daarom nam ik een kijkje bij Chemische Technologie en het klikte meteen. Voor veel onderdelen kreeg ik een vrijstelling, zoals voor het werken op het lab, want daar had ik al veel ervaring mee. Andere dingen waren nieuw voor me, zoals wiskunde. Daar moest ik wat extra lessen in volgen, maar dat was prima te doen. Doordat er een goede samenwerking was tussen mijn mbo- en hbo-opleiding, was ik goed voorbereid op de overstap.”