Peter Sinnema

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Je krijgt hier echt alle kansen om je eigen talenten te ontwikkelen.”
Peter Sinnema
Docent Leisure en Event Management

Peter Sinnema (41) is trotse vader van drie dochters en woont in Minnertsga. Sinds vijf jaar is hij docent op de opleiding Leisure en Event Management. Hij begon zijn carrière bij NHL Stenden als medewerker Bedrijfsbureau en kreeg de kans om te doen wat hij echt leuk vindt.

Kansen

“Als medewerker Bedrijfsbureau zat ik altijd tussen de financiële overzichten en de cijfertjes. Hoewel ik veel energie kreeg van NHL Stenden als werkomgeving kreeg ik dat niet van mijn functie. Ik zat bij het juiste bedrijf op de verkeerde plek. Tot ik de kans kreeg om te switchen naar onderwijsplanning. Vanuit die rol kwam ik regelmatig over de vloer bij Leisure en Event Management. Ik genoot van de dynamiek met studenten. Toen de training probleemgestuurd onderwijs voorbijkwam heb ik die met beiden handen aangepakt. Ik mocht groepen studenten begeleiden met vraagstukken vanuit de praktijk. Je krijgt hier dus echt alle kansen om je eigen talenten te ontwikkelen.”

Docent en Coach

“Ik vond het zo fantastisch om met studenten te werken dat ik 2 jaar geleden besloot de master Learning en Innovation te volgen. Dat was best spannend maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Het docentschap is vooral een ervaringsvak, door uren te draaien word je een steeds betere docent. Het mooiste aan het vak vind ik dat je studenten echt kunt helpen. Ze zijn soms best onzeker en zoekende; wie ben ik en waar sta ik. Je helpt ze om zichzelf beter te leren kennen. Soms denken studenten ook dat ze alles meteen moeten kunnen. Ik leer zelfonderzoek te doen en meer zelfsturend te zijn. Het is mooi dat je ze zulke inzichten kunt geven. In die zin ben je soms meer coach dan docent.”

“De samenwerking met het werkveld geeft mij veel energie.”

Alleen ga je sneller samen kom je verder

“Het unieke aan werken bij NHL Stenden vind ik dat je echt voelt dat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben. We staan samen klaar voor de studenten én voor elkaar. We doen het echt samen. Dat zie je in de samenwerking met bedrijven en gemeenten maar ook binnen de opleiding. We maken bijvoorbeeld veel gebruik van de feedback van studenten zodat we de opleiding steeds beter kunnen maken. En door de aansluiting met het werkveld blijven we continu bij de tijd. De slogan: alleen ga je sneller samen kom je verder klopt echt.”

Energie

“De internationale mix van de hogeschool is heel bijzonder, hierdoor leer je om met andere mensen en culturen samen te werken. Ik zou in de toekomst ook heel graag een half jaar op uitwisseling willen. En het mooie is dat NHL Stenden deze mogelijkheid biedt. Ook de samenwerking met het werkveld geeft mij veel energie. Zo werken studenten binnen Leisure en Event Management bijvoorbeeld samen met een bedrijf als Euro Disney. Ze bedenken nieuw concepten zoals een attractie en geven dit vorm. Dat vind ik wel echt grensverleggend aan het onderwijs hier. Maar ook de kleinere dingen waardeer ik enorm zoals de vrijdagmiddagborrel of een goed gesprek met een collega. Mijn nieuwe collega mag mij overigens altijd bellen om te sparren, ik vind het leuk om mee te denken. Met een bakje koffie erbij als het kan.”