Project uitgelicht: ontwikkel een attractie voor Disneyland!

Afbeelding
ervaringsverhaal-project-disneyland-parijs.jpg
“Niks dagenlang in de collegebanken; ontwikkel een attractie voor Disneyland!”
Project uitgelicht: ontwikkel een attractie voor Disneyland!
Studenten Leisure & Events Management

Bij NHL Stenden Hogeschool werk je veel met praktijkopdrachten. Niks dagenlang in de collegebanken, jij gaat zelf aan de slag! Een van de opdrachten voor studenten Leisure & Events Management tijdens het semester ‘Concepting Leisure’ is het ontwikkelen van een attractie of belevenis voor Disneyland Parijs. En natuurlijk ga je daarvoor ook op fieldtrip naar het pretpark!

Duik in de doelgroep

Conceptontwikkeling kent veel voorwerk. Je doet eerst uitgebreid onderzoek naar Disneyland en je doelgroep. Je maakt een user-persona-paspoort, met daarin de waarden en behoeften van jouw gekozen doelgroep, en op basis daarvan stel je een waardepropositie op voor jouw concept.

Hierna kan het testen beginnen, en dat doe je natuurlijk … in Disneyland! Met een groep van zo’n 150 studenten vertrek je in bussen richting Frankrijk. Je overnacht nabij het pretpark, en samen met jouw medestudenten test je de opgestelde waardepropositie. Je kruipt in de huid van elkaars doelgroep en beleeft zo de ideeën van je medestudenten.

Breng het verhaal tot leven

Disney staat bekend om storytelling, dus eenmaal terug op NHL Stenden ontwikkel je een verhaallijn passend bij de geteste waardepropositie en breng je dit verhaal tot leven. Creativiteit is belangrijk: je mag zo veel mogelijk zelf bedenken, als het maar past binnen de strategische uitgangspunten van Disneyland Parijs.

Lokalen worden omgetoverd tot de wereld waarin de verhalen zich afspelen. Met licht, geluid, geuren en ook acteerwerk worden de zintuigen getriggerd en komt de waardepropositie tot leven. Coach José Westerhof: “Er lopen even heel veel verschillende creaties rond. Door de gangen zie je studenten verkleed als dieren, als Kapitein Haak en Tinkerbell … Als je er in die periode een kijkje komt nemen, zul je wel denken: wat gebeurt hier allemaal!” Tot slot presenteren alle studentgroepjes hun concept voor een management (bestaande uit docenten). Coach José: “Ik ben altijd weer nieuwsgierig naar de resultaten waar iedereen mee komt.”

Een semester vol conceptontwikkeling

Het hele semester waarin dit project plaatsvindt, staat in het teken van conceptontwikkeling. Je bent vooral bezig met jouw Disney-project, en de leerstof daaromheen is toegespitst op de kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt. De opdrachten bij het vak Engels zijn gekoppeld aan schrijfvaardigheid, je houdt een TED Talk om te leren presenteren, en er zijn ondersteunende workshops over bijvoorbeeld het stimuleren van zintuigen of het geven van pitches. Zo sluit de leerstof goed op elkaar aan, en kun je alles wat je leert direct toepassen.