Remco Neve

Afbeelding
Remco Reve
“Ik ben wel aan het klimmen maar sta ik wel op de juiste ladder?”
Remco Neve
Deeltijdstudent Human Resource Management

Remco Neve (46) stond na zijn mbo-opleiding motorvoertuigtechniek jaren tussen de auto’s. Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen besluit hij zijn hart te volgen. Nu volgt hij de deeltijdopleiding Human Resource Management aan NHL Stenden Hogeschool.

Als Remco door corona zijn baan verliest begint hij na te denken over wat echt belangrijk voor hem is. “Het is zo zonde dat je de stap om iets anders te doen pas neemt als er een omslagpunt in je leven komt. Toen ik 41 was kreeg ik een tia, vanaf dat moment werd het leven al een stuk relatiever. Toen ik door corona mijn baan verloor kwam het echte kantelpunt.”

Routine

“Ik was jong en ik wist niet wat ik wilde worden. Mijn vader was bouwvakker en metaalbewerker, ik dacht daar kan ik in ieder geval mijn brood mee verdienen. En ik wilde niet de hele dag in de schoolbanken zitten. Ik deed Metaaltechniek aan de LTS en daarna de opleiding Motorvoertuigtechniek. Na mijn studie kon ik direct aan de slag bij het autoschadeherstelbedrijf waar ik stageliep. Daar heb ik een aantal jaren gewerkt. Tot ik me begon te vervelen. Bij het restauratiebedrijf werkten we met één model auto, dus ik wist; na deze komt weer dezelfde. Het werd routine.”

Ik ben wel aan het klimmen maar sta ik wel op de juiste ladder?

Klimmen 

“Daarna ben ik als verkoper en Operations Manager opgeklommen in de wereld van de pomptechnieken. Na al die jaren in de werkplaats tussen de slijptollen en schuurmachines vond ik hier meer uitdaging. Ik genoot van de contacten met mensen en het verkopen. Uiteindelijk werkte ik voor verschillende multinationals in de pomptechniek. Bij Pentair Nijhuis zat ik zelfs in de Champions League van de pompen. Toch bleef er ergens een knagend gevoel: ik ben wel aan het klimmen maar sta ik wel op de juiste ladder?” 

Keerpunt

“Toen kwam corona, een vloek en zegen tegelijk. Ik was die dure gast met leaseauto en kwam na zeven jaar boven op de stapel van de schraplijst. Ik begon te reflecteren, ik ben nu 46 heb mijn mbo-diploma maar nooit doorgeleerd. Mijn diploma autoschade was ondertussen antiek, daar kon ik niets mee. Ik heb toen met veel mensen uit mijn omgeving gesproken. Mijn familie en vrienden zeiden allemaal: “jij moet in ieder geval mensenwerk gaan doen”, en dat sloot helemaal aan bij mijn eigen gevoel. Anderen helpen. Ik besloot de sprong in het diepe te wagen en meldde me aan voor Human Resource Management bij NHL Stenden.”

Thuiskomen

“Hoewel ik het best spannend vond om weer te studeren was het vanaf dag één thuiskomen. Ik studeer met mensen tussen 20 en 50 jaar en we leren van elkaar. De jongere studenten kijken anders tegen dingen aan en weten veel van bijvoorbeeld social media. Andersom leren zij van de ‘ouderen’ hoe het is om in de praktijk te staan. Dat is een mooie wisselwerking. Ik ben ook meteen gaan solliciteren naar een baan. Best lastig want met mijn mbo-diploma belandde ik meestal onderaan de stapel. Ondertussen heb ik een geweldige baan als Business Developer met HRM taken bij een jong bedrijf. Ik heb moeten inleveren op salaris maar ik krijg er zoveel energie en werkgeluk voor terug.”

 Ik had angst voor het onbekende en bleef bij wat comfortabel voelde. Toen ik mijn baan verloor moest ik wel reflecteren en nadenken over de toekomst.

Twijfel

“Achteraf gezien spookte het altijd al door mijn hoofd om een hbo-studie te volgen maar ik durfde de stap niet te nemen. Ik had angst voor het onbekende en bleef bij wat comfortabel voelde. Ik denk dat dat iets menselijks is. Je gaat iets nieuws doen en je weet niet wat de uitkomst is. Toen ik mijn baan verloor moest ik wel reflecteren en nadenken over de toekomst. Ik snap achteraf niet waarom ik zo lang heb gewacht. Je zou niet moeten wachten tot er een dwingende reden komt. Natuurlijk is het soms best even afzien en moet ik soms dingen laten, maar ik hou altijd mijn droom voor ogen: Chief Happiness Officer worden, Google maar, mensen gelukkig maken in hun werk.”
 

Afbeelding
Ad Bedrijfskunde deeltijd

Ook jouw ambities waarmaken?

Heb jij af en toe ook zo’n kriebel dat je meer wilt halen uit je carrière? Benieuwd of een deeltijdstudie iets voor jou is? Bezoek één van onze Werken & Studeren events