Renate Miedema

Afbeelding
ervaringsverhaal-renate-miedema.jpg
“Er komt bij logistiek meer kijken dan een vrachtwagen”
Renate Miedema
student Logistiek en Economie, Ad duaal

Renate Miedema (21) begon op haar 15e bij Deen Supermarkten in Noord-Holland en had het er zo naar haar zin dat ze bleef plakken. Dankzij een interne opleiding haalde ze haar mbo-diploma Retail Management. Nu duikt ze verder de diepte in met de Ad Logistiek en Economie en kijkt ze binnen het bedrijf omhoog.

De volgende stap

“Bij Deen gaat alles altijd een beetje per ongeluk. Het familiegevoel is er erg belangrijk en hoewel het niet de bedoeling was, ben ik er nog steeds. Het is gewoon beregezellig! Maar ik ben ook toe aan meer verdieping voor mezelf en daarom ben ik in Emmen Ad Logistiek en Economie gaan studeren. Uiteindelijk wil ik wat meer aan de achterkant van het bedrijf gaan werken. Op het mbo ging het vooral om de aankleding van de winkel en productprijzen. Nu richt ik me meer op bedrijfsbalansen en de logistieke keten. Ik begrijp nu dat er veel meer bij komt kijken dan alleen een vrachtwagen om een pakje rijst in de winkel te krijgen.”

Leren van klasgenoten

“Wat ik ook mooi vind is dat je leert van je klasgenoten. We hebben een klas die enorm divers is en iedereen heeft een andere achtergrond. Een van mijn klasgenoten werkt bijvoorbeeld voor een aluminiumfabriek waar ze dakgoten fabriceren. Ze vertelde me dat het 7 maanden duurt om een rol aluminium te maken. Ik vind het al veel als ik twee dagen vooruitdenk! Het is duidelijk dat vooruitplannen in de logistiek belangrijk is.”

Verder studeren

“Ik ben heel blij dat ik, ondanks de coronacrisis, gewoon een keer in de twee weken naar school in Emmen kan. Het is voor mij 2 uur in de auto heen en terug, maar daar heb ik zelf voor gekozen. De oudere docenten met veel ervaring komen allemaal uit het werkveld en weten precies hoe en wat. Nu ik er zo mee bezig ben, wil ik ook wel graag mijn bachelorsdiploma halen.

Carrière bij Deen

“Wat het ook wordt, ik wil over een paar jaar wel de winkel uit zijn en op kantoor werken. Hoewel, ik moet niet de hele tijd zitten hoor. Ik wil bewegen en kritisch onderzoeken. Maar wat ik precies wil doen? Dat weet ik nog niet, maar het is sowieso bij Deen. Ze stimuleren hun mensen en staan overal voor open. Deen heeft 80 winkels, een webwinkel, twee distributiecentra en twee kantoorgebouwen, dus er is vast wel ergens een leuke functie voor me. Eerst maar eens afstuderen; ik kan het iedereen aanraden om in Emmen te studeren. Je moet het ervoor overhebben en ik houd daarnaast van de droge humor tijdens de lesdagen.

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Ad duaal Logistiek & Economie.