Rene en Sander - Krachtig talent bij Steeler Yachts

Afbeelding
NHL-Stenden_MKB-Route_By-IMAZZO-2
“Werken en leren is voor mij de perfecte combinatie”
Rene
Student Ad Maritieme Techniek

Sander en ​​Rene doen allebei de duale 2- jarige hbo-opleiding Associate degree Maritieme Techniek. Wat ze leren, passen ze direct toe in de praktijk bij Steeler Yachts, en daar profiteren alle partijen van. 

Rene en Sander stroomden allebei vanuit het mbo door naar deze opleiding. Rene: “Na mijn mbo Mechatronica rolde ik de jachtbouw in. Ik wilde me wel verder ontwikkelen, maar niet door 5 dagen per week in de schoolbanken te zitten. Werken is leuker dan naar school gaan, dus deze duale opleiding past perfect bij mij. Ik groei door terwijl ik werken en leren combineer.”  

Sander volgt een vergelijkbaar pad. Tijdens zijn mbo-opleiding Elektrotechniek liep hij al stage bij Steeler Yachts, en daarna kon hij er blijven werken. “Vanuit het werk kreeg ik de mogelijkheid om deze opleiding te doen”, vertelt hij. “Mijn stagebedrijf wilde wel mijn werkgever worden, en dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen!” 

Op eigen initiatief 

Jen Wartena van Steeler Yachts ziet ook de toegevoegde waarden van de combinatie van werken en leren. “De mannen kwamen zelf met het voorstel om deze opleiding in de duale variant te doen. We stonden er direct voor open, omdat het voor ons allemaal voordelen heeft. Voor Rene en Sander is het mooi dat ze zich verder kunnen ontwikkelen, dat vinden we ook belangrijk binnen Steeler. Voor ons is het een prachtige manier om jonge mensen vanaf het mbo via dit traject naar hbo-niveau te brengen en zo ons bedrijf verder te ontwikkelen.” 

“De mkb-route is een mooie manier om onze mensen en ons bedrijf verder te ontwikkelen.”

Jen Wartena, Steeler Yachts. 

Van school naar de werkvloer 

De verbinding tussen de opleiding en de praktijk is uitstekend. Rene: “Dat wat ik op school leer, kan ik vaak al de volgende dag op de werkvloer toepassen. Hierdoor leer je veel gemakkelijker en voelt het ook veel nuttiger. We hebben ​​een dag in de twee weken les, en verder is er online contact met de leraren.” 

Sander vult aan: “De begeleiding vanuit de opleiding is ook goed, ze laten je zeker niet aan je lot over. De leraren zijn eigenlijk altijd bereikbaar, dus je krijgt snel reactie als je ergens op vastloopt.” 

Tot slot doet ook Jen nog een duit in het zakje: “Ik ben heel tevreden over de aansluiting van de opleiding op de praktijk. De onderzoeksopdrachten die de mannen moeten doen, zijn ook echt nuttig voor het bedrijf. Zo moest Rene kort geleden een organogram maken, wat ons weer even dwong over de bedrijfsstructuur na te denken. En dat organogram gebruiken we nu ook weer in het werk, dus er is écht sprake van een win-win-situatie.” 

Afbeelding
vrouw die aan een auto sleutelt

Mkb-route in het hbo

De opleiding Ad Maritieme Techniek valt onder de ‘mkb-route in het hbo’.