Richard Meijer

district manager van Praxis.

“Mijn passie ligt bij het ontwikkelen en coachen van mensen én samenwerken met een team”, zegt Richard Meijer, district manager van Praxis. Sinds 2001 staat Richard aan het roer van de ketens in Noord-Midden Nederland. In zijn loopbaan heeft hij diverse rollen bekleed en vond zijn passie in zijn huidige rol. Daarom weet Richard als geen ander hoe belangrijk het is dat medewerkers hun passie kunnen uitvoeren. “Plezier in je werk is het allerbelangrijkste, en ik ben ervan overtuigd dat dit een directe bijdrage levert aan de resultaten van een winkel. Je medewerkers zijn je belangrijkste gereedschap”, aldus Meijer.

algemene_afbeelding_testimonials.jpg

”Onze winkelmanagers die deze opleiding hebben afgerond zijn goede gesprekspartners.”

De winkel van de toekomst

“De belangrijkste ontwikkeling binnen de doe-het-zelf branche is dat naast de fysieke winkel het online bedienen van je klant onmisbaar is. In de ‘winkel van de toekomst’ wordt het assortiment uitgedund en worden er digitale schermen geplaatst waarin de klant eenvoudig zijn deuren of badkamermeubelen kan bestellen. Uiteraard met het vertrouwde advies van onze medewerkers. Naast ons online productaanbod besteden we ook veel aandacht aan klusvideo’s welke met name gericht zijn op de jongere doelgroep. Hiermee willen we laten zien dat met vakkundige uitleg een klus zo geklaard is. Natuurlijk hebben deze ontwikkelingen op productniveau, maar ook op communicatieniveau impact op onze medewerkers. Onze winkelmanagers, waar ik regelmatig mee in gesprek ben, zijn samen met mij verantwoordelijk voor goede scholing en begeleiding. Binnen Praxis hebben wij een uitgebreid opleidingsaanbod met cursussen en trainingen die wij intern verzorgen, bijvoorbeeld om leidinggevende te kunnen worden. Maar ook een extern opleidingsaanbod, zoals onze samenwerking met NHL Stenden, waarbij wij onze winkelmanagers HBO kunnen laten (om)scholen. Zij volgen het werk en studietraject van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management.

Samenwerking met NHL Stenden

“Onze winkelmanagers die deze opleiding bij NHL Stenden hebben afgerond zijn goede gesprekspartners, ze zijn breed onderlegd met kennis en zijn sterk in het meedenken op niet alleen operationeel, maar ook strategisch niveau. Deze winkelmanagers hebben de competenties om flexibel om te gaan met hun speelveld. We hebben de samenwerking met NHL Stenden opgezocht zodat we met een opleiding specifiek voor retail talentontwikkeling kunnen stimuleren. Ik ervaar  het onderwijs op NHL Stenden als prettig en laagdrempelig. De docenten, die vaak vanuit de praktijk geschoold zijn, kunnen onze mensen goed begeleiden omdat zij zich goed kunnen verplaatsen in hun (werk)situatie. Toch noemt Richard de groei van de competenties niet de allerbelangrijkste reden om medewerkers om te laten scholen. “Ik geloof in het ontwikkelen van je mensen in de breedste zin van het woord. Door hier aandacht aan te besteden vergroot je het werkplezier. Dat is wat mij betreft het allerbelangrijkste.”