Ron Kramer

Afbeelding
foto
“Van die vastgeroeste slager ben ik iemand geworden die kijkt naar nieuwe kansen.”
Ron Kramer
Deeltijdstudent Ondernemerschap en Retail Management

Ron Kramer (47) werkte vijfentwintig jaar als supermarktslager en was in de loop der jaren behoorlijk vastgeroest in z’n baan. Toch durfde hij in februari 2017 de knoop door te hakken en startte hij met de deeltijdstudie Ondernemerschap en Retail Management. Een keuze die hem niet alleen een nieuwe baan heeft opgeleverd, maar bovenal herwonnen zelfvertrouwen.

Al op z'n vijftiende gaat Ron aan de slag in de supermarkt als bijbaantje. Hij groeit als het ware op tussen de winkelwagentjes en kassarijen. Na z'n opleiding als slager neemt Ron plaats in de ambachtelijke supermarktslagerij en ontpopt zich als gedreven chef van de slagerij-afdeling. "In 2016 werd onze winkel overgenomen door de Jumbo. Daarmee verdween de slagerij en kreeg ik de kans om door te groeien als bedrijfsleider. Het enige wat nog in de weg stond was het ontbrekende hbo-diploma. Dat papiertje was in 2017 aanleiding om te starten met de deeltijdstudie Ondernemerschap en Retail Management. Toen ik de beslissing eenmaal had gemaakt wilde ik zo snel mogelijk beginnen. Gelukkig kon ik bij NHL Stenden in februari starten."

Een volslagen groentje

"Ondanks al mijn jaren ervaring in de supermarktwereld begon ik echt als volslagen groentje toen ik voor het eerst in de klas zat. Ik typte nog met twee vingers en had nog nooit gehoord van een automatische inhoudsopgave. Op mijn eerste toets had ik één fout te veel en scoorde een onvoldoende. Achteraf gezien is dat mijn redding geweest. Ik heb aan de bel getrokken omdat ik geen idee had hoe ik moest leren. Samen met mijn coach ontdekte ik welke verschillende manieren er zijn om te leren en welke methode het beste bij mij past. Dat was het zetje dat ik nodig had. Ik heb daarna geen enkele onvoldoende meer gehaald."

Samen huiswerk maken

"Ik werkte naast mijn studie veertig uur per week. Ik kan stoer lopen doen, maar het was echt pittig. Het voordeel was dat er thuis twee pubers rondliepen die net als ik huiswerk moesten maken. Ik wilde uiteraard het goede voorbeeld geven. Wanneer ik hen naar hun kamer stuurde om te gaan leren, dan dook ik zelf ook in de boeken. Dat was voor mij een hele fijne stok achter de deur."

Strakke planning

"Als chef wist ik als geen ander hoe ik een strakke planning moest maken. Ook die vaardigheid kwam me goed van pas. Van de sportwedstrijden van de kinderen tot een weekendje Vlieland; ik plande alles in mijn agenda weg. Dat zorgde voor structuur en overzicht. Alleen op die manier slaagde ik erin om werk, gezinsleven en studie te combineren."

Het heft in handen

"In het eerste jaar werd ik gevraagd om een DISC-profiel van mezelf te maken. Deze opdracht helpt je om jezelf beter te leren kennen. Ik ontdekte kwaliteiten van mezelf die ik nog nooit eerder had gezien en waar ik me totaal niet van bewust was. Ook maakte ik kennis met de 'seven habits' van Covey en de cirkel van invloed. Dit voelde echt als een life changing moment. In plaats van af te wachten, ging ik proactief op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen er een vacature op mijn pad kwam voor winkelaccountmanager bij Meat Friends heb ik niet lang getwijfeld."

Over de vloer

"Mijn deeltijdstudie heeft me uiteindelijk niet alleen een hbo-diploma opgeleverd, maar ook een nieuwe baan. Als winkelaccountmanager bij Meat Friends bezoek ik filialen van de Jumbo om voormalig collega’s te adviseren over de producten en de inrichting. We nemen de cijfers door en stellen samen doelen op. Ook de analyse van de derving is een belangrijke taak in mijn werk. En ik geef ook geregeld product- en klanttrainingen. Zo kom ik dus nog dagelijks bij Jumbo over de vloer, maar nu in een nieuwe rol, die me uitstekend bevalt."

Van vastgeroest naar vooruitstrevend

"Van die vastgeroeste supermarktslager ben ik nu iemand die vol interesse om zich heen kijkt naar nieuwe kansen. Iedereen die twijfelt, raad ik aan om ook die stap te zetten. Laat je niet tegenhouden door de angst voor het onbekende. Er zit zoveel meer in jezelf. Vaak zonder dat je dat zelf weet. Ontdek de wereld en ontdek jezelf!"

Afbeelding
608x312px_roze

Wil jij ook weer blij worden van wat je doet?

Kom naar een van onze voorlichtingsevenementen en ontdek of deeltijd studeren iets voor jou is!