Sebastiaan Bril

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Samen met vrienden heb ik al 4 keer het Kudtfeest georganiseerd met ruim 400 bezoekers als toppunt! De laatste editie van Monkeyfest trok ruim 500 bezoekers.”
Sebastiaan Bril
Student Ad Leisure & Events Management

Sebastiaan is derdejaars Leisure & Events Management student. Hij woont in Hardenberg en is na het behalen van de Ad Leisure & Events Management in Emmen doorgestroomd naar de bacheloropleiding in Leeuwarden

Kudtfeest en Monkeyfest

Van jongs af aan had Sebastiaan al een passie voor muziek, licht en geluid. De keuze om na de middelbare school de mbo-opleiding podium- en evenemententechniek te volgen was dan ook snel gemaakt. Tijdens die opleiding startte Sebastiaan in 2015 zijn eigen bedrijf: SB Licht en geluid! Daarmee voorziet hij in diensten, zoals plaatjes draaien als DJ, verhuur en het installeren van licht en geluid apparatuur en evenementenorganisatie! Kudtfeest en Monkeyfest zijn twee voorbeelden van feesten waarbij Sebastiaan een groot aandeel heeft gehad in de organisatie.

Van Ad naar Bachelor

Om meer over de organisatorische kant van evenementen te leren heeft Sebastiaan besloten om te kiezen voor de Ad Leisure & Events Management in Emmen. ‘‘Mijn schooljaren in Emmen waren echt heel tof, we hadden een hechte groep en ik had daar een hele mooie periode. “Hij was van plan om het bij de tweejarige studie te houden, maar door corona besloot hij na het behalen van zijn diploma, toch door te gaan naar de Bachelor in Leeuwarden.

Concept voor Hello festival

Het leukste project wat Sebastiaan heeft gedaan tijdens de opleiding is het concepting semester, waarin ze een beleving hebben gecreëerd voor het Hello festival in Emmen. ‘‘Het was een echte eyeopener! Bij Leisure & Events leer ik veel dingen die ik goed kan implementeren in mijn eigen evenementenorganisatie. Ik heb bijvoorbeeld veel interessante dingen geleerd over marketing en communicatie. Maar ook het maken van een risicoanalyse voor een event was een erg leerzaam en nuttig onderdeel.’

‘‘Leisure & Events management betekent voor mij de weg naar de professionele manier van organiseren.’’

Ambities

Sebastiaan heeft altijd de ambitie gehad om zijn eigen passie te volgen. “Ik zou me in de toekomst graag willen richten op de duurzame kant van de industrie. Hoe kun je een event bijvoorbeeld zo duurzaam mogelijk organiseren? Het lijkt me geweldig om een ‘duurzame evenementen inspecteur’ te worden. En ik ben van mening dat je met intrinsieke motivatie ver kunt komen!