Silvia Batteram

Afbeelding
ervaringsverhaal-silvia-batteram.jpg
“Ik word een financiële vliegende keep, van alles wat”
Silvia Batteram
student Ad Finance & Control

Silvia Batteram (23) zit in de afstudeerfase van haar studie Ad Finance & Control. Ze koos voor deze tweejarige opleiding, omdat ze het na haar Mbo-opleiding marketing & communicatie compleet anders wilde doen. Ze had het gevoel dat ze in bredere zin iets voor organisaties kan betekenen en vond in deze opleiding precies wat ze zocht.

Werkveld verbreden

“Na mijn eerdere opleidingen wilde ik echt even iets anders, mijn opties in het bedrijfsleven verbreden. Ik weet nu dat ik bij een bedrijf wil werken waar ik meerdere dingen kan doen, een soort financiële vliegende keep. Maar wel bij een MKB hoor; ik wil korte lijntjes hebben met mijn collega’s. Ik hoef ook niet per se rijk te worden, als ik maar iets doe wat ik leuk vind.”

Cijfers en mensen

“Bij Finance & Control zijn er veel onderdelen die mij liggen. Bedrijfscalculatie bijvoorbeeld, geef mij maar cijfers om in te duiken, ik ben analytisch ingesteld. Daarnaast wil ook graag met mensen werken. Tijdens de opleiding komt dat allemaal aan bod. Samenwerken is bijvoorbeeld belangrijk. Zo mochten we in het eerste jaar in groepen ons eigen product bedenken en uitwerken in een businessplan. Vervolgens hadden we echt contact met de Rabobank, om te kijken of we de financiering rond zouden kunnen krijgen. Ons idee was om studieboeken online aan te bieden, dus geen ouderwetse boekenlijst meer. Toegegeven, het bleek uiteindelijk niet echt uit te voeren in de praktijk, maar het idee was leuk en we hadden het beste project!”

Link met het bedrijfsleven

“Sowieso doen we heel veel projecten, elke periode een. Het leukste vond ik het om een projecthandboek te schrijven over een bedrijf. Dat bedrijf is erbij betrokken, dus je hebt echt het gevoel dat je werk ertoe doet! Dit is zoveel beter dan hypothetische opdrachten, nu doe je tenminste iets nuttigs. Ik begin ook steeds beter te begrijpen wat ik wil. Als ik straks aan de slag ga bij een bedrijf, lijkt het me heerlijk om alle cijfers helemaal uit te pluizen en een financiële meer-jaren-strategie te ontwikkelen.”

Docenten maken het verschil

“Het is hier heel gemoedelijk. Ik vind dat fijn, want ik heb soms gewoon wat meer hulp nodig. Docenten helpen je hier graag en geven gerust extra uitleg als je iets niet begrijpt. Dit past goed bij me en ik leer heel veel; je krijgt hier echt inzicht, je leert verbanden leggen, samenwerken, je krijgt doorzettingsvermogen en ik ben zelfs beter geworden in rekenen en wiskunde. Dat had ik van tevoren niet gedacht.”

Verrassende vaardigheden

“We zijn momenteel bezig met adviseren. Dat had ik van tevoren niet verwacht, maar eigenlijk is het wel logisch. Als werknemer moet je wel weten hoe je je werkgever adviseert. Dat oefenen we nu met rollenspellen en dat is echt heel leerzaam.”

Aan de slag

“Eigenlijk heb ik nu vooral zin om aan de slag te gaan. Heel veel vakken wil ik in de praktijk uitproberen, dus ik kan niet wachten tot ik straks mag stagelopen. Tot die tijd heb ik nog genoeg te doen, want al mijn vrienden vragen nu of ik ze met hun belastingaangifte wil helpen!”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina van Ad Finance & Control.